Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dystra sviten bruten – sen kvittering gav FC Lahti första poängen på nästan en månad

Uppdaterad 30.07.2022 06:59.
Programmet är inte längre tillgängligt
Kryss mellan FC Lahti och Ilves – se målen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det såg ut att bli ännu en poänglös match för nästjumbon FC Lahti i fotbollsligan. Men då elva minuter återstod att spela klev Teemu Penninkangas fram och nickade in kvitteringen hemma mot Ilves.

FC Lahti har gått riktigt tungt den här säsongen. Laget har bara vunnit en av sina elva senaste matcher och den här månaden har man kammat noll i tre raka drabbningar. Den sviten lyckades man ändå bryta i kväll hemma mot Ilves.

Teemu Penninkangas räddade en poäng med sitt mål i den 79:e minuten. Mittfältaren nickade snyggt in bollen i efterdyningarna av en hörna.

– Det har varit väldigt svårt den senaste tiden och den här poängen värmer. Vi kunde ha vunnit men det ända bra att vi får med oss något, säger Penninkangas till Ruutu.

Ilves som inte vunnit på några veckor tog en tidig ledning i matchen. I den elfte minuten nätade Kai Meriluoto efter en snabb omställning.

– Ännu en gång släppte vi in ett tidigt mål. Det har varit vårt problem att vi alltid släpper in det första målet och där måste det ske en förändring, säger Penninkangas.

Gästerna skapade också lite press efter FC Lahtis kvittering men efter 90 minuter stod det 1–1 på resultattavlan.

– Vi blev passiva i andra halvlek och resultatet är en besvikelse. Vi hade segern i våra egna händer och efter kvitteringen reagerade vi och spelade som vi borde göra hela tiden. Vi ville göra nästa mål, säger Tuomas Ollila.

I fredagens enda match i Nationella ligan tog tabelltrean HJK säsongens tionde seger. HJK besegrade FC Honka med 1–0 efter mål av Silja Jaatinen.

Resultat:

Fotbollsligan:

FC Lahti–Ilves 1–1 (0–1)
11´ 1–0 Kai Meriluoto
79´ 1–1 Teemu Penninkangas

Nationella ligan:

FC Honka–HJK 0–1 (0–0)
48´ 0–1 Silja Jaatinen

Bildkälla: Ruutu