Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Åtta matchbollar räckte inte – Heliövaara och Glasspool gick på tung finalförlust: "Ett av de värsta nederlagen i karriären"

Lloyd Glasspool viskar till Harri Heliövaara.
Bild: Shaun Brooks/Action Plus/Shutterstock/All Over Press

Det blev ingen andra turneringsseger den här månaden för Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool. Paret förlorade ATP250-finalen i Kroatien efter en riktig rysare.

För en vecka sedan vann Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool finalen i ATP500-turneringen i Hamburg. På lördagskvällen var paret framme i en ny final – den här gången i Umag i Kroatien.

Men nu stod Heliövaara och Glasspool på den förlorande sidan. Förstaseedade Simone Bolelli och Fabop Fognini vann med 5–7, 7–6 och 10–7.

– Det blev en väldigt speciell final och definitivt ett av de värsta nederlagen i min karriär, säger Heliövaara till STT.

Det såg ändå ut som att det skulle gå vägen för Heliövaara och Glasspool. I andra set hade paret hela åtta matchbollar.

– Man trodde att någon skulle gå in men så blev det inte även om vi gjorde mycket rätt. I bland handlar det om små saker i tennis, säger Heliövaara.

Nu väntar turneringar i Nordamerika

Finalen i Kroatien var parets femte den här säsongen och den tredje i sommar. De lämnar nu de europeiska spelplanerna bakom sig och blickar mot Nordamerika. Om en dryg vecka spelar de i Montreals Mastersturnering.

– Det har varit ett par riktigt bra veckor, och vi har faktiskt spelat väldigt bra de senaste tre månaderna. Vi har utvecklats mycket och klarat av att spela på en hög nivå mot vilka par som helst, säger Heliövaara.

Finländaren ser fram emot att spela i Nordamerika och framför allt i US Open som börjar i slutet av augusti.

– Den senaste tidens insatser har gjort att förväntningarna har ökat. Vi är seedade i US Open och ganska nära i Masters så vi är ivriga att åka dit.

– Om vi fortsätter spela på samma sätt som under de senaste månaderna så kan vi förvänta oss väldigt bra resultat, säger han.

Diskussion om artikeln