Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Norrena & Frantz: Varför förblir en del evighetssinglar?

Från 2022
Eva Frantz ser tveksam ut medan Hannah Norrena ler mot kameran.
Bildtext Obegripligt är vad det där.
Bild: Ilmari Fabritius

Kärleken är universums stora tombola. En del drar huvudvinsten redan i unga år och lever lyckliga med samma partner livet ut.

Andra hinner köpa många lotter och kamma hem småvinster (och en handfull nitlotter) på livets stig. “Den rätta” kanske dyker upp i något skede, kanske inte.

Men så finns de som aldrig hittar en partner. Det är dem man kallar evighetssinglarna.

Ofta känns det hela väldigt otippat. Varför är din trevliga och snälla kollega singel år efter år, medan din sexistiska slashas till granne har nya damer varje vecka?

Varför kämpar din smarta, roliga och framgångsrika väninna fortsättningsvis i dejtingdjungeln, fast det rimliga skulle vara att kön med beundrare ringlar sig runt kvarteret?

Varför i all sin dar är en del singlar hela livet?

För somliga är ju statusen självvald. En del föredrar helt enkelt att leva ensamma, och det är ingen tragedi eller dramatik inblandat.

Men hur är det med dem som gärna skulle vilja hitta kärleken, men inte lyckas?

Är du själv en sådan? Har du några teorier kring varför du inte lyckas hitta kärleken medan bekantskapskretsen parar ihop sig till höger och vänster?

Är du för kräsen? För tråkig? Har du tröttnat på att söka och gett upp?

Eller har du en evighetssingel i din närhet? Varför tror du att hen är singel?

Är det för att hen är en sådan besserwisser att potentiella partner får ont i öronen? Eller för att hen valt karriären och inte hinner med något annat? Ställer hen orimliga krav på en potientiell partner? Eller är hen bara väldigt blyg eller rädd för att bli sårad?

Om du är en före detta evighetssingel som efter många om och men fick jackpot vill vi gärna veta vad som hände!

Hur kom det sig att den stora kärleken dök upp efter lång väntan? Ändrade du på någonting i dig själv, gav du barndomskompisen en chans, vågade du helt enkelt ta klivet ut i det okända?

Du är alltid anonym när du skriver till Relationspodden, ditt svar kan komma att läsas i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi. Om du svarar efter den 10 augusti hinner inte svaret med i veckans poddavsnitt, men vi läser det ändå med intresse!

Varför är somliga evighetssinglar?

Formuläret för att delta har stängt.