Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jaro vann österbottniska derbyt i ettan, topplagen kryssade i fotbollsligan – HJK missade läge att stiga upp till etta i sista minuten

Uppdaterad 08.08.2022 13:15.
Programmet är inte längre tillgängligt
HJK tappade segern i sista minuten mot AC Oulu - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

HJK hade tack vare ett kryss mellan KuPS och Honka ett drömläge att stiga upp till etta i ligan igen. Men de regerande mästarna tappade segern på stopptid.

Topplagen var i farten i fotbollsligan på söndagen. I Kuopio fick KuPS besök av trean Honka och såg inledningsvis ut att fixa full poängpott.

Det var Axel Vidjeskog som gav KuPS ledningen redan i den 19:e minuten, men ett mål räckte inte på söndagen. Agon Sadiku tog vara på en retur efter slarv i KuPS-försvaret i början av andra halvlek och slutsiffrorna stod 1–1 mellan lagen.

Se målen här (videobilder från Ruutu):

Programmet är inte längre tillgängligt
Vidjeskogs fullträff en klen tröst för KuPS, tappade poäng mot Honka - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

– Vi hade tre poäng på gaffeln, men så går det ändå så här. Klart att det grämer, säger Diogo Thomas i Ruutus intervju.

Drömmål kostade HJK ligaledningen

Det innebar att HJK med en seger borta mot AC Oulu kunde hoppa förbi Kuopiolaget i tabellen.

Det såg ut att gå vägen. Bojan Radulovic satte in segermålet från straffpunkten redan 14 minuter in i matchen – efter en sekvens där domaren blåste av för foul i straffområdet samtidigt som HJK redan pangat in bollen.

Ledningen höll ända fram till de allra sista minuterna. Men med en minut kvar av ordinarie speltid vann AC Oulu boll högt upp i fältet, stod för en fantastiskt snygg passningsekvens och satte in kvitteringen.

Se matchens höjdpunkter genom att klicka på artikelns huvudbild!

– Det här lämnade definitivt en bitter smak i munnen. Vi gör en bra match, men tappar ändå poängen. De var ganska ensamma där i boxen då de kvitterade, säger HJK:s Miro Tenho i Ruutus intervju

Tre mål gav Jaro tre poäng – EIF tappade ledningen två gånger mot MP

I ettan var det bland annat ett österbottniskt derby på schemat då FF Jaro stod värd för KPV på Centralplan i Jakobstad.

Jaro, som fortfarande drömmer om att ta ikapp tätduon TPS-KTP, fick också en lyckad start på matchen då Frankline Okoye Chinaechere pangade in 1–0 sju minuter före pausvilan.

Den här gången såg Jaro till att döda matchen i halvlek två. Joni Remesaho stod för en dubbelsalva inom loppet av fyra minuter och spikade siffrorna till 3–0.

EIF hoppades samtidigt åka iväg med poängen i S:t Michel, men tappade ledningen två gånger om. Läs mer i Yle Västnylands reportage här.