Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Ruusuvuori besegrade Stan Wawrinka: "En läcker seger, jag har följt honom sedan barnsben och sett honom vinna tre grand slam-titlar"

Emil Ruusuvuori spelar tennis.
Bildtext Emil Ruusuvuori hade aldrig tidigare besegrat en grand slam-vinnare.
Bild: IMAGO/tennisphoto.de/ All Over Press

Tennisspelaren Emil Ruusuvuori är vidare till den andra omgången i Kanada. Efter segern mot Stan Wawrinka står en match mot världstian Hubert Hurkacz på programmet.

Mastersturneringen i Montreal har kört i gång och i den första omgången slog Emil Ruusuvuori den tidigare storstjärnan Stan Wawrinka med 2–1 i set (6–3, 3–6, 6–3).

– Det här var en verkligt läcker seger. Sedan barnsben har jag följt Stan och sett honom vinna tre grand slam-titlar. Han är en sanslöst bra spelare och jag har stor respekt för honom, säger Ruusuvuori till STT.

Ruusuvuori levererade då matchen gick till ett tredje och avgörande set.

– Jag lyckades höja min serve i tredje set. Det känns som att det fällde avgörandet, att jag fick några gratispoäng där, säger den 23-årige finländaren.

Wawrinka, som har hunnit fylla 37 år, har vunnit Australian Open 2014, Franska mästerskapen 2015 och US Open 2016.

Under de senaste åren har Wawrinka ändå dragits med skadeproblem. I spelbolagens papper gick Ruusuvuori in i matchen som klar favorit och i den bemärkelsen var segern ingen överraskning.

Jag går för segern och tänker använda samma taktik som senast

I den andra omgången möter Ruusuvuori polacken Herbert Hurkacz som är rankad tia i världen. Inget omöjligt motstånd med tanke på att Ruusuvuori för en vecka sedan i Washington besegrade Hurkacz med 2–0 i set (6–4, 7–6).

– Det var en högklassig match. Han gjorde rätt så många misstag, så han gör säkert sitt bästa för att vara väl förberedd och kunna prestera.

– Han är trots allt en topp-10-spelare. Men jag går för segern och tänker använda samma taktik som senast, säger Ruusuvuori.

Hurkacz är direktkvalificerad för den andra omgången i Montreal.

Strax efter midsommar åkte polacken på en skrällförlust i Wimbledons första omgång mot Alejandro Davidovich Fokina. Förra veckans match mot Ruusuvuori är polackens enda på en och en halv månad.

Resultat

Stan Wawrinka–Emil Ruusuvuori 1–2 (3–6, 6–3, 3–6)

Diskussion om artikeln