Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Finlands största gatukonstutställning får fortsätta i Vasa också nästa år

Uppdaterad 10.08.2022 17:20.
wasagraffitilandia
Bild: Anna Wikman / Yle

Wasa Graffitilandias utställning vid den tidigare nöjesparken Wasalandia i Vasa fortsätter också nästa år.

Hittills har utställningen hållit öppet under tre säsonger och närmare 200 konstnärer har deltagit i skapandet av konstverken.

Wasa Graffitilandia, som genomförs av föreningen Katukulttuuri ry, valdes till Vasas kulturgärning 2021, blev museikortsdestination och valdes till det landsomfattande kulturutbildningsprogrammet Konsttestarna.

I Seinäjoki har man i sommar öppnat en Graffitilandia i det som tidigare varit ett skrotupplag. Även Seinäjokis utställning kommer att fortsätta nästa år.

wasagraffitilandia
Bildtext Wasa Graffitilandia.
Bild: Anna Wikman / Yle

Under sommaren har Wasa Graffitilandia haft cirka 7000 besökare. Utställningen kommer att fortsätta hålla öppet under hela augusti månad, skriver föreningen Katukulttuuri Ry i ett pressmeddelande.

Hyr området av Puuharyhmä

Katukulttuuri Ry hyr det så kallade Wasalandiaområdet av Puuharyhmä Oyj, som i sin tur arrenderar området av Vasa stad. Hyresavtalet för Graffitilandia kommer att sägas upp om förhandlingarna mellan Puuharyhmä och staden fortskrider om att säga upp arrendeavtalet för området.

Nöjesparken Wasalandia lades ner 2015 men Puuharyhmä har ett arrendeavtal med Vasa stad som är i kraft ända till år 2037. Parterna har hittills inte lyckats komma överens om att säga upp avtalet.