Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Festivalsommaren fortsätter i Åbo – nu står Knotfest och Aurafest i tur

Slipknots sångare Corey Taylor iklädd en vit mask uppträder på scen.
Bildtext Arkivbild. Slipknots sångare Corey Taylor under Knotfest Roadshow i Illinois.
Bild: Daniel DeSlover/Shutterstock/All Over Press

Åbos festivalsommar fortsätter med två evenemang under veckoslutet. Knotfest är en festival som huvudsakligen kretsar kring nu metal-bandet Slipknot. Aurafest fokuserar på popmusik.

Bandet Slipknot turnerar världen med sin festival Knotfest som nu anländer till Åbo och Artukais. Det här är första gången som festivalen ordnas i Norden.

Något annat som sker för första gången i och med Knotfest, är att gräsplanen intill Åbo mässcentrum och Åbohallen är i festivalbruk. Under den två dagar långa festivalen väntas cirka 45 000 besökare.

Tidigare hade Knotfest planerats äga rum i Åbo hamn, men platsen byttes då evenemanget utvidgades till att vara i två dagar.

I helg ordnas Aurafest för den tolfte gången. Evenemanget bjuder på pop och elektronisk dansmusik i Kuppisparken.

Aurafest har bytt plats ett par gånger sedan starten år 2011. Först var festivalen belägen i Barkerparken vid Aura å. År 2015 flyttades evenemanget till Samppalinnaparken och året efter till Kuppis, där den äger rum också i år.

Artikeln baserar sig på "Festarikesä jatkuu Turussa: vuorossa Knotfest ja Aurafest" av Eino Kossila. Översättning av David Fagerudd.