Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mittbacken Oliver Pettersson lämnar EIF för spel i ligaklubben HJK:s organisation

Från 2022
Uppdaterad 12.08.2022 15:48.
Oliver Pettersson springer med bollen.
Bildtext Oliver Pettersson (i grön tröja) ska spela för Klubi04 i tvåan resten av säsongen. (Arkivbild)
Bild: Patric Westerlund / Yle

Under sista dagen (12.8) då transferfönstret är öppet meddelar ligaklubben HJK i Helsingfors att man värvat EIF:s landslagsback Oliver Pettersson.

Oliver Pettersson, 19 år, som spelat för Ekenäs IF i herrettan är klar för ligaklubben HJK:s organisation. Han kommer att spela med HJK:s reservlag Klubi04 i herrtvåan. Petterssons kontrakt med HJK sträcker sig till slutet av år 2023.

"Han är en ung och lovande mittback som HJK följt med redan en längre tid. Vi ville förstärka Klubi04:s försvar för resten av säsongen", berättar Henri Määttä på HJK:s webbplats.

Määttä är HJK:s ledande talangscout.

"Jag är säker på att Oliver kommer att gå vidare inom vår organisation", säger Määttä.

Pettersson har hört till EIF:s ordinarie spelare under en och en halv säsong. Han har spelat 36 matcher i herrettan. Han har också spelat sex ungdomslandskamper.

Han spelade inte i EIF:s senaste match. EIF spelade oavgjort mot MP i S:t Michel på söndagen (7.8).

Pettersson kom till EIF från Esbolaget EPS. Han har fått sin fotbollsfostran i Esbolaget Honka.

"Jag trivdes väldigt bra i Ekenäs och i EIF. Jag vill tacka klubben för allting och också för möjligheten att gå till HJK", säger Pettersson på HJK:s webbplats.

På sin webbplats skriver HJK att klubben betalat en transferavgift till EIF för flytten. Hur stor den avgiften är framkommer inte.

Det såkallade transferfönstret stänger i natt (12.8). Då transferfönstret är öppet (13.7–12.8) kan spelare byta förening.

Diskussion om artikeln