Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF förstärker sitt lag i fotbollsettan med två nya spelare – båda kan spela redan i morgon i matchen mot Pargas IF

Från 2022
Två spelare står framför en sportplan.
Bildtext Abdoulaye Kanté (till vänster) och Mosawer Ahadi är spelklara för Ekenäs IF i fotbollsettan. Båda är med i spelartruppen redan i morgon då EIF möter Pargas IF.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Tre timmar innan transferfönstret stängs på fredag kväll (12.8) klockan 24 meddelar Ekenäs IF att klubben förstarker sitt lag i herrettan i fotboll med två nya spelare.

De nya spelarna heter Mosawer Ahadi och Abdoulaye Kanté. Båda är 22 år. Ahadi är finsk medborgare men har sina rötter i Afganisthan. Ahadi spelar helst på mittfältet.

Han representerade EIF i division 1 i åtta matcher säsongen 2018. De två senaste säsongerna har han spelat för ligaklubben Helsingfors IFK. Under de två senaste säsongerna har han spelat i 24 ligamatcher.

"Jag har tidigare spelat för EIF och omgivningen är bekant. EIF visade intresse för mig och beslutet var lätt" säger Mosaver Ahadi i ett pressmeddelande från EIF.

Han säger sig vara redo för att kämpa om en plats i laget.

"Jag tror det är bra med tanke på min fortsätta karriär att komma hit. Jag gör för tillfället ingenting annat än spelar fotboll."

Fransman från Portugal

Abdoulaye Kanté är fransk medborgare men kommer från klubben Leixoes SC (liga två) i Matosinhos, en stad i norra Portugal. Han har spelat ett par matcher i klubbens representationslag, i övrigt har han hållit till i akademilaget.

Kanté spelar helst som wingback.

"Jag ser en stor chans i att komma till Finland och att utveckla mig som fotbollsspelare här", säger Kanté.

Nyförvärvens ankomst till EIF publiceras samma dag som beskedet om att mittbacken Oliver Pettersson lämnar EIF för spel i ligaklubben HJK:s organisation.

EIF:s sportchef Peter Haglund säger att EIF:s trupp behövde förstärkning.

"Vi breddar truppen och tar in spelare på de positioner där vi ser det som viktigt", säger Peter Haglund.

Både Ahadi och Kanté är spelklara i matchen mot Pargas IF på lördag (13.8). Matchen spelas på centrumplan i Ekenäs.

Diskussion om artikeln