Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fredrik Jensens första ligamål på nästan tre år banade väg för historisk seger över Leverkusen: "Förhoppningsvis hittar vi vårt flow nu"

Fredrik Jensen firar mål.
Bildtext Fredrik Jensen firar sitt mål.
Bild: All Over Press

Ingen Lukas Hradecky mellan stolparna – det tackade Augsburg och Fredrik Jensen för. Segersiffrorna stod 2–1 och Augsburg slog Leverkusen för första gången någonsin.

Lite tur hade Augsburg, det medgav också chefstränaren Enrico Maassen efteråt. Men faktum kvarstår. Augsburg lyckades slå Bayer Leverkusen för första gången i ligasammanhang i klubbens historia.

Det var Fredrik Jensen som lade grunden till segern då han redan i den 15:e minuten satte in 1–0. Landslagsforwarden fick förvalta en snygg passning inne i straffområdet och petade in bollen säkert förbi Andrej Lunev.

Det stämmer, Lukas Hradecky stod inte i mål för Leverkusens del. Hradecky var avstängd på grund av det snöpliga röda kortet han drog på sig i premiären mot Dortmund då han i matchens slutminuter touchade bollen med händerna utanför straffområdet.

Lite tur, hette det ju.

"Sedan dominerar de"

Leverkusen kom ändå igen. Charles Aranguiz kvitterade matchen några minuter före pausvilan och tog över matchen totalt efter paus.

– För vår del var de 25 första minuterna riktigt bra, sen kom Leverkusen in i matchen. Innan paus skapar de ändå inte värst mycket, efter pausen dominerar de. Men vi hade turen, en lysande målvakt och kämpaandan på vår sida, säger Maassen på klubbens webbplats.

Och i den 82:a minuten kom utdelningen då Andre Hahn, födelsedagsbarnet, satte in 2–1 för gästerna.

– Tre poäng mot Leverkusen känns bara bra. Jag firar garanterat med en öl. En födelsedag blir inte bättre än så här, säger Hahn.

Första ligamålet sen december 2019

För Fredrik Jensens del var målet också betydelsefullt. Det var Jensens första fullträff i Bundesliga sen han nätade mot Hoffenheim i december 2019.

Efter det har åren i Tyskland närmast kunnat beskrivas som ett skadehelvete. I premiären, som resulterade i en 0–4-förlust mot Freiburg, inledde Jensen också på bänken.

Mot Leverkusen fick han ansvar från start.

– En speciell seger, både för att det är vår första över Leverkusen men också på grund av förlusten vi åkte på förra veckan. Den här ger oss en bra känsla och förhoppningsvis kan vi hitta ett flow, säger Jensen.

Diskussion om artikeln