Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbo satsar på att utveckla cykelnätet i staden: "Det är svårt att ta sig fram i centrum med cykel just nu"

Uppdaterad 16.08.2022 11:52.
En cyklist cyklar invid en stor vattenpöl i Åbo.
Bildtext Att hoppa på cykeln i stället för att ta bilen är bättre för stadsbornas hälsa, men den allra största orsaken är förstås klimatfrågan.
Bild: Arash Matin/Yle

Att ta sig mot centrum med cykel går oftast bra, men inne i Åbo centrum är läget ofta förvirrande. En gammal stad med smala gator bjuder på utmaningar då man bygger cykelvägar.

Man har redan förbättrat flera cykelbanor i staden, men ännu krävs mera arbete.

– Vi behöver ganska många, stora investeringar för att få ett välfungerande cykelnät. Exempelvis en bro till Hirvensalo och en ny bro över ån i norra delen av staden, säger biträdande borgmästare Elina Rantanen.

Under de kommande åren kommer Åbo stad att investera mera pengar i cykelnätet. Man ökar investeringen från 4,5 miljoner, till drygt 7 miljoner per år.

Det behövs, säger Ann-Catrin Sundelin som är styrelsemedlem i föreningen Åbo Cyklister.

– Vissa cykelvägar är i väldigt dåligt skick och behöver mera underhåll, säger Sundelin.

Hur är Åbo som cykelstad?

– Mycket omväxlande. I centrum råkar man ofta på situationer där cykelvägen plötsligt tar slut mitt i och då vet man inte alltid vart man ska ta vägen, säger Sundelin.

En kvinna med svart t-skjorta och hatt står och håller i en cykel.
Bildtext Vissa delar av cykelstaden Åbo fungerar ändå bra: Åbos nya cykelgata i Hammarbacken får beröm av Ann-Catrin Sundelin.
Bild: Andrea Wiklund / Yle

Det är ganska smidigt att ta sig in till Åbo centrum med cykel, exempelvis har man nyligen byggt om cykelbanan från S:t Karins in till Åbo.

– Det går jättebra fram till Tavastgatan, men i centrum är det svårare att ta sig runt med cykel, säger Sundelin.

Elina Rantanen håller med om att det är en svag punkt, och något som Åbo stad kommer att jobba med att förbättra.

– Som det ser ut nu tvingas cyklister verkligen planera sin rutt för att kunna cykla hela vägen fram. Vi behöver flera cykelvägar som hänger ihop och där man kan cykla snabbt utan att behöva kryssa mellan fotgängare, säger Rantanen.

En kvinna i vit t-skjorta står med händerna på ett cykelstyre.
Bildtext Elina Rantanen, biträdande borgmästare, tycker att det finns mycket bra med cykelnätet i Åbo, även om det finns rum för förbättring.
Bild: Andrea Wiklund / Yle

Åbo är en gammal stad och gatorna är ställvis ganska smala. Det finns helt enkelt inte plats för att bredda på gatan, utan då får man istället ta från bilisterna och ge till cyklisterna.

Och det väcker alltid mycket diskussion, enligt Rantanen.

– Inom politiken finns det väldigt olika synpunkter på den saken. Men exempelvis längs Östra Strandgatan har vi beslutat att vi gör just så, där byggs nya cykelfält och bilarna får lite mindre utrymme, säger Rantanen.

Ann-Catrin Sundelin lyfter fram de kommande enkelriktade cykelfälten på Östra Strandgatan som en bra lösning, som hon gärna skulle se mera av i staden.

– Att ta vägutrymme från bilarna är inte alltid den bästa lösningen, men man måste ju få utrymme någonstans ifrån. Man måste kompromissa.

Cykling är en del av stadens klimatmål

Det finns många orsaker till att Åbo stad vill att invånarna ska cykla.

Att hoppa på cykeln istället för att ta bilen är bättre för stadsbornas hälsa, men den allra största orsaken är förstås klimatfrågan.

– Åbo vill vara en klimatneutral stad år 2029 och det kräver att vi satsar på hållbara trafiklösningar, säger Elina Rantanen.

De mera långsiktiga planerna på spårväg och fler elbussar är också en viktig del av den planen, men de projekten tar för länge för att kunna vara en konkret del av 2029-målet.