Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rallycross-VM bytte till elbilar – Niclas Grönholm besviken efter premiären: "Svårt att köra om med de här"

Niclas Grönholm i farten.
Bildtext Niclas Grönholm i farten i premiären.
Bild: CE Dealer Team

VM-serien i rallycross har gått in för att köra med elbilar. Niclas Grönholm var inte nöjd med prestandan eller sin insats i premiären, där han slutade femma.

Från och med nu är det elbilar som gäller i VM-serien i rallycross. Inför deltävlingen i Ramudden i Norge hade stallen bytt till de nya bilarna – och Niclas Grönholm hade svårt att matcha tätförarnas fart.

– Vi tappade 0,4 sekunder på varje varv, summerar Grönholm själv i stallet CE Dealer Team RX1:s pressmeddelande.

Niclas Grönholm.
Bildtext Niclas Grönholm.
Bild: CE Dealer Team

Grönholm var ändå snabbast i sin semifinal och fick välja startposition i finalen som andra förare. Nytt för i år är att alla förare startar på samma linje – en förändring som i kombination med de nya bilarna gör att starten blir urviktig.

– I den första kurvan hamnade jag mellan två bilar och var sist ut ur den andra kurvan. Sen var det kört. Om förarna som ligger före en inte står för missar är det svårt att köra om me de här bilarna, analyserar Grönholm.

"Vet vad vi ska jobba på nu"

Ingen av tätkvartetten stod för några misstag och Grönholm slutade femma. Segern gick till Johan Kristofersson närmast före Timmy Hansen och Ole Christian Veiby.

– Teamet har gjort ett grymt jobb, men belönades inte ännu för det. Nu vet vi åtminstone hur det ligger till och vad vi ska jobba på inför de kommande deltävlingarna, säger Grönholm.

VM-serien fortsätter det första veckoslutet i Riga i Lettland där två lopp står på schemat.