Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Med sommarvärmen ökade polisuppdragen

Från 2022
Polisbil.
Bild: Matias Väänänen / Yle

Polisen i Österbotten fick ett livligt veckoslut. 682 alarmuppdrag bockades av och livligast var det under natten mellan lördag och söndag.

Flera sommarevenemang drog till sig folk under veckoslutet, och speciellt berusade personer och personer med störande beteende orsakade polisen mycket arbete. I samband med evenemangen tog polisen emot sju anmälningar om misshandel.

Totalt 60 personer greps under veckoslutet i Österbotten med anledning av deras alkoholkonsumtion. 20 personer greps med anledning av brottsmisstankar. Totalt 18 fall av misshandel kom till polisens kännedom.

På vägarna påträffades 15 rattfyllerister, av dessa misstänks sex för grovt rattfylleri. Under veckoslutet noterades sex fall av grovt äventyrande av trafiksäkerheten på grund av för hög körhastighet.

I samband med ett evenemang i Kauhava övervakade polisen trafiknykterheten. Polisen skriver i ett pressmeddelande att resultatet är riktigt oroväckande eftersom 20 utförda blåsprov resulterade i fyra misstänka fall av rattfylleri, varav ett som grovt rattfylleri. En av förarna som stannades saknade dessutom körrätt.