Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Bussar fastnade i trafikstockning på Eriksgatan i Åbo centrum – kön sträckte sig över ett helt kvarter

Bussar på rad på Eriksgatan i Åbo den 15.8.2022. Foto: Mikael Piippo/Yle
Bildtext Över tio bussar stod tillfälligt stilla på Eriksgatan på måndagseftermiddagen.
Bild: Mikael Piippo / Yle

Åbos kollektivtrafikdirektör Sirpa Korte säger att byggprojekten i Åbo centrum inte orsakat särskilt många olyckor i kollektivtrafiken.

Trafiken på gatuavsnittet mellan Hansakvarteret och Åbo saluhall stockades tillfälligt av en lång räcka bussar på måndagseftermiddagen. Över tio bussar stod stilla efter varandra på Eriksgatan i filen mot Åbo salutorg när Yle Åboland besökte platsen strax före klockan fem på eftermiddagen. Busskön sträckte sig från knuten av salutorget en bit över korsningen mellan Eriksgatan och Kristinegatan.

Stockningen var snabbt över och kvart över fem kunde Åbos kollektivtrafikdirektör Sirpa Korte meddela att trafiken åter löpte normalt.

Det utförs byggarbeten på salutorget och vid korsningen av Eriksgatan och Auragatan. Enligt Sirpa Kortes uppgifter berodde den tillfälliga trafikstockningen på att en buss varit involverad i en liten olycka med en arbetsmaskin.

Kortes uppfattning är att byggprojekten i Åbo centrum i övrigt inte orsakat särskilt många olyckor i Åbos kollektivtrafik.

Arbetet med att bygga en parkeringsgrotta under Åbo salutorg inleddes år 2018. Den underjordiska parkeringsgrottan är klar, men arbetet med att förnya själva torget fortsätter. Kollektivtrafiken i Åbo har fungerat med specialarrangemang ända sedan projektet började.