Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenske bordtennisstjärnans EM-semifinal fick blodigt slut – läkaren jämförde handskadan med knivhugg: "Fett och kött stack upp ur handen"

Från 2022
Programmet är inte längre tillgängligt
Kristian Karlsson skadade sig illa i EM-semifinalen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Kristian Karlssons EM-semifinal i bordtennis fick ett plötsligt och otäckt slut. Jag har aldrig sett något liknande förut, säger svensken till SVT om den hårda handsmällen mot bordet.

Bordtennis ingår i EM-veckan i München och svensken Kristian Karlsson utmanade världssjuan och Europatvåan Darko Jorgic från Slovenien i lördagens semifinal.

Matchen stod 2–2 i set när olyckan skulle vara framme för svensken Karlsson, rankad 19:e i världen.

Karlsson spelade aggressivt och träffade bordhörnet rejält i samband med ett slag. 31-åringen tvingades genast lämna planen då hans hand började blöda ordentligt.

Svensken vårdades en god stund och försökte att fortsätta. Men då det knappt gick att greppa racketen tvingades Karlsson ge upp.

– Jag har aldrig slagit i bordet så hårt, det var dumt att göra det i en EM-semifinal när det står 2–2 och fem lika.

– Matchen var så jämn, den stod verkligen och vägde och det känns trist när att det blev så här jag är i en sådan form. Det hade känts bättre att förlora med 4–2 än att åka ut på det här sättet, säger Karlsson till SVT dagen efter smällen.

"Jämfördes med ett knivhugg"

Efter skadesmällen har handen undersökts närmare, bland annat med röntgen. Slutsatsen är att det kunde ha varit ännu värre.

– Vi fick en bra diagnos på sjukhuset. Det är ett köttsår och det som stack upp ur handen var en blandning av fett och kött.

Direkt efter matchen sa Karlsson att han tyckte sig se en benbit sticka ut ur handen. Efter läkargranskningen står det klart att det inte finns något benbrott och svensken siktar nu mot VM i Kina om sex veckor.

– Jag har aldrig sett något liknande förut och jag var ju väldigt orolig att det skulle vara något ben eller någonting för det såg ju hårt ut. Men jag antar att man inte är gjord av sörja på insidan, det såg läskigare ut än det kanske var så det var ju skönt.

– Läkarna jämförde det med ett knivhugg.

Klassiska bordtennisnationen Sverige hade också en spelare i den andra semifinalen. Där fick Mattias Falck se sig slagen av tysken Dang Qiu med 1–4.

Diskussion om artikeln