Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Simhallsbygget i Korsholm uppe i fullmäktige på måndag – livlig debatt är att vänta

Uppdaterad 22.08.2022 18:30.
En person sticker sin tå i vattnet från simbassängskanten
Bildtext Under styrelsemötet för en vecka sedan höjdes kostnaderna för projektet med ytterligare 150 000 euro, för att täcka oförutsedda utgifter.
Bild: Mostphotos

Simhallsbygget i Smedsby förväntas skapa mycket debatt i kommunfullmäktige i Korsholm på måndag kväll. Budgeten har svällt rejält och ligger nu på 7,2 miljoner.

Den planerade simhallen i Smedsby ska byggas i anslutning till hotell Vallonia. Planeringen av simhallen och budgeteringen av den samma har ändrats, korrigerats, och vad budgeten beträffar svällt framför allt under de senaste månaderna.

Kostnaderna för simhallsbygget ligger nu på 7,2 miljoner. Ännu i februari uppskattade man att projektet skulle kosta kring fem miljoner.

Då skulle man låna tre miljoner till fastighetsbolaget som ska bygga simhallen, nu är lånet uppe i 5,4 miljoner.

Under styrelsemötet för en vecka sedan höjdes kostnaderna för projektet med ytterligare 150 000 euro, för att täcka oförutsedda utgifter.

Det blev omröstning om återremittering, eftersom flera ledamöter ville reda ut ekonomin tydligare. Men kostnaderna godkändes och ärendet gick vidare.

Sepänkylään rakennettavan uimahallin havainnekuva ulkoapäin.
Bildtext Frågan är om Korsholm tar beslut om att bygga simhallen, trots att budgeten svällt ut med över 5 miljoner euro.
Bild: Fastighets Ab Torgvägen 2 - Kiinteistö Oy Torintie 2

Inför måndagens fullmäktigemöte har det blivit tydligt att det också i fullmäktige finns delade åsikter.

Styrelseordförande Carola Lithén (sfp) sa tidigare till Yle Österbotten att hon förväntar sig ett långt möte med livlig debatt. Enligt Lithén är det troligt att förslag om bordläggning av hela frågan kan komma på fråga.