Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgs tjänstemän trotsar Ekenäs IF:s önskemål – föreslår att studentskrivningarna inte flyttar från bollhallen

Från 2022
Sal där abiturienter skriver studentprov.
Bildtext Raseborgs tjänstemän vill inte byta lokal för stundetproven i Ekenäs trots att det innebär utmaningar för lokala idrottsföreningar.
Bild: Antti Eintola / Yle

Ekenäs IF:s handbollssektion föreslår att studentskrivningarna inte arrangeras i bollhallen eftersom proven innebär en paus för all träningsverksamhet.

Tjänstemännen i Raseborg och Ekenäs IF är inte överens om var studentskrivningarna för abiturienterna i Ekenäs ska hållas.

Tjänstemännen vill arrangera höstens och kommande vårs studentskrivningar i Ekenäs bollhall. Ekenäs IF:s handbollssektion har å sin sida önskat att bildningsnämnden i Raseborg flyttar studentskrivningarna till en annan lokal.

Enligt Ekenäs IF måste all träningsverksamhet i bollhallen pausas i tre veckor varje höst och vår på grund av studentskrivningarna, och någon alternativ träningsanläggning finns inte i Ekenäs.

Raseborgs stads tjänstemän väljer ändå att inte följa Ekenäs IF:s önskemål. Tjänstemännen föreslår att studentproven arrangeras i bollhallen med motiveringen att alternativen är få.

Gymnastiksalen i Ekenäs högstadieskola är inte en lösning eftersom skolan renoverar sin matsal. Till våren beräknas dessutom antalet elever som ska skriva studentproven vara så många att bollhallen är den enda tillräckligt stora salen i staden.

Uppdatering: Bildningsnämnden fattade beslut enligt förslaget.

Diskussion om artikeln