Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Området kring Laurentiushuset i Lojo får flera p-platser

Bild tagen från ingången till det nya Laurentiushuset i Lojo. På bilden synns modern inredning i form av bänkar i trä och lampor i olika former.
Bildtext Ingången till Laurentiushuset i Lojo.
Bild: Yle/Cecilia Juuti

Parkeringsområdet vid Laurentiushuset får mer än hundra nya parkeringsrutor. Tekniska nämnden i Lojo föreslår att en plan med flera parkeringsplatser ska godkännas av stadsstyrelsen och fullmäktige.

Före byggnadsarbetena inleddes vid Laurentiushuset fanns där 194 parkeringsplatser. Om de planerade 150 p-platserna vid Järnvägsgatan blir verklighet kommer området att ha totalt 330 p-platser.

För tillfället finns det 150 p-platser vid Järnvägsgatan.

Det var samlingspartisten Jussi Patinen som lämnade in en motion till stadsfullmäktige i maj i fjol där han önskade att staden skulle utreda huruvida p-platserna i Lojo räcker till i framtiden.

Under de senaste åren har det gjorts flera utredningar över hur ändringar i detaljplanerna i staden påverkar trafiken. Staden har också låtit utreda hur trafikmängderna utvecklas.

Tekniska nämnden behandlade saken på sitt möte på onsdagen (24.8) och vill bland annat att planen att skapa fler p-platser vid Lehmuskatu ska godkännas av stadsstyrelsen och -fullmäktige.

Diskussion om artikeln