Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Lastbil kraschade in i fest i Rotterdam – flera döda

Från 2022
Uppdaterad 28.08.2022 12:13.
En nederländsk polisbil fotograferad bakifrån medan den är parkerad på en gata.
Bildtext Polisen utreder olyckan som inträffade på lördagskvällen. Det är i nuläget oklart exakt vad som skedde och varför. Bildsättningsbild.
Bild: Hollandse Hoogte/Shutterstock/All Over Press

En lastbil körde in i en grupp människor på en fest i en by söder om Rotterdam i Nederländerna på lördag kväll. Åtminstone sex personer har dött.

Olyckan inträffade i byn Nieuw-Beijerland som ligger 30 kilometer söder om Rotterdam. Lastbilen körde in i en folkmassa i ett bostadsområde mitt under en grillfest.

Sex personer har dött och sju är skadade, enligt nederländsk polis. Tidigare rapporterades om två dödsoffer, men polisen uppgav vid 12-tiden på söndagen att dödssiffran stigit till sex. En av de skadade uppges vara i kritiskt tillstånd.

Lastbilen körde av vägen och enligt polisen är det fortfarande oklart hur det hände. Föraren är en 46-årig spanjor och han har gripits av polis. Han skadades inte i olyckan som inträffade ungefär klockan 19 lokal tid.

Föraren uppges inte ha varit alkoholpåverkad vid händelsen, men polisen har inte kommenterat orsaken till händelsen.

Tidigare sade polisen att händelsen utreds men att man inte utesluter något. Kommentarerna om händelserna är knappa.

Bilder från olycksplatsen visar stolar och bord som är omtumlade bland vimplar som hänger från träden. Den lokala borgmästaren Charlie Aptroot besökte olycksplatsen på lördagskvällen och skickar sina kondoleanser till offren.

"Jag är mycket tagen av den fruktansvärda katastrofen i Nieuw-Beijerland. Mina kondoleanser går ut till offren, deras familjer, ögonvittnen och förstavårdare. Jag har talat med många inblandade och uppskattar hur de visade att de finns där för varandra", skriver borgmästaren på Twitter.

Källa: Reuters, AFP, De Telegraaf, Nos.ne.

Artikeln har uppdaterats under morgonen den 28.8, och klockan 12:11 med uppdaterade uppgifter om antalet dödsfall.