Hoppa till huvudinnehåll

Hobby och hantverk

Sticka Strömsökoftan tillsammans med oss – vi sänder live på torsdag klockan 19, ställ dina frågor i chatten

Uppdaterad 20.09.2022 14:27.
Sticka Strömsökoftan tillsammans med oss - Spela upp på Arenan

Välkommen med och sticka tillsammans med oss igen! Nu när mönstret till koftmodellen av Strömsötröjan är publicerat tänkte vi att det skulle vara mysigt att sticka koftor tillsammans.

Många stickare har också frågor av olika slag så därför bjuder vi in till en direktsänd stickkväll. Vi svarar på så många frågor som möjligt under den kvällen. Ställ dina frågor via chatten här.

Det är lite knepigare att sticka en kofta än att sticka en tröja, så det kan behövas lite extra tålamod, speciellt om man är nybörjare. Med uppmuntran och stöd av varandra hoppas vi ändå att många vill anta utmaningen.

KAL betyder "knit-a-long" – vi stickar tillsammans

Våren 2020 stickade vi tillsammans första gången. Då stickade vi en enkel luftig sjal och samlade foton under hashtaggen #strömsökal1 för att inspirera varandra och dela med oss av skaparglädjen.

På vår andra knit-along stickade vi näsdagssockor och de bilderna hittas under hashtaggen #strömsökal2. Vår tredje knit-along blev den största, då stickade vi Strömsötröjan.

Både #strömsökal3 och #strömsötröjan har använts flitigt sedan dess. Vi fortsätter använda #strömsötröjan OCH den nu aktuella hashtaggen #strömsökal4 för koftstickningen.

Sociala medier har gjort det lätt och roligt att dela med sig av sina stickprojekt och att hitta andra människor med samma intresse. Det betyder mycket att få känna gemenskap och samhörighet, speciellt i svåra tider.

Strömsös direktsända stickkvällar har varit mycket uppskattade och många har frågat efter nästa gång. Nu är vi här igen med en ny knit-along tillsammans med er!

Kvinna på strand
Bildtext Lee i Strömsökofta stickad i storlek S.
Bild: Minna Mäkelä / Yle

Du hittar direktsändningen på Arenan

Torsdagen den 22 september 2022 kl 19, finsk tid, kan du klicka in dig till direktsändningen på Arenan via den här länken : programmet blir synligt först den 22 september kl 19.

Genom att klicka på samma länk kan du också se programmet i efterhand.

Mönstret

Mönstret till koftan hittar du här: Strömsökoftan

Koftan stickas uppifrån ner och klipps upp mitt fram för att sedan få knappkant och knapphålskant. I en separat artikel hittar du videoinstruktioner för alla moment, steg för steg.

Kvinna håller upp halvfärdigt stickprojekt
Bildtext Oket är klart!
Bild: Minna Mäkelä / Yle

Ställ en fråga!

Under livesändningen kan du ställa frågor i Arenans chattfunktion. För att den ska fungera måste du logga in med ett Yle-konto. Klicka på länken så här skapar du ett Yle-konto för att registrera dig. Det går att följa med och titta på programmet utan att registrera sig. Vill du ställa din fråga på förhand och få svar i direktsändningen, kan du skriva in den i kommentarsfältet under denna artikel.

Ta den tid du behöver!

Vi stickar koftor tillsammans till årets slut. Genom att dela med dig av ditt stickprojekt med hashtaggarna #strömsötröjan och #strömsökal4 så hittar vi dig på sociala medier. På så sätt kan vi också dela era bilder i våra kanaler. Under #strömsötröjan på instagram hittar du redan nu över 7 500 foton som du kan låta dig inspireras av när du ska välja färger till din egen kofta.

Här kan du se foton med #strömsötröjan på Instagram