Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborg säljer hus i Karis och lägenhet i Pojo – båda gick på nätauktion

Ett gult, ganska gammalt trähus vid Alingsåsgatan i Karis.
Bildtext Huset och tomten vid Alingsåsgatan i Karis gick för 76 000 euro.
Bild: Raseborgs stad

Raseborgs stad säljer ytterligare en fastighet på järnvägsområdet i Karis. Dessutom säljer staden en bostad i ett flervåningshus i Stenåker i närheten av Billnäs i Pojo.

Stadsstyrelsen i Raseborg godkände ett anbud på 76 000 euro på en fastighet vid Alingsåsgatan 33 i Karis på sitt möte på måndagen (29.8). Fastigheten är drygt 1 500 kvadratmeter stor och där finns ett hus.

Huset är drygt 210 kvadratmeter stort i två plan. Det har stått tomt och obebott en längre tid och är i behov av grundlig renovering. Fastigheten har kommunalteknik och elanslutning. Den finns på järnvägsområdet i Karis.

Objektet har varit till salu på stadens webbplats, på sociala medier, en fastighetsförmedlares webbplats och via en nätauktion. Auktionen stängdes i mitten av augusti.

Lägenhet i Stenåker säljs också

Raseborg säljer också en bostad i ett flervåningshus i Stenåker i Pojo. Stadsstyrelsen beslöt sälja aktierna som berättigar till bostad A 3 i Bostads Ab Såg vid Stenåkersvägen 10 för 50 000 euro.

Det högsta anbudet för bostaden i Stenåker var 51 000 euro. Anbudsgivaren bad få dra sig ur affären på grund av hastigt påkomna personliga skäl och stadsstyrelsen valde den här gången att välja det näst högsta anbudet på 50 000 euro.

Bolagsskulden på drygt 6 000 euro som hör till aktierna övergår till köparen.

Också det här försäljningsobjektet har utannonserats på stadens webbplats, på sociala medier, en fastighetsförmedlares webbplats och en nätauktion.

Diskussion om artikeln