Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Flyttnyheten en liten chock för Lauri Markkanen – agenten berättar om känslorna: "Ovanlig tajming"

Uppdaterad 02.09.2022 19:32.
Lauri Markkanen med bollen.
Bildtext Lauri Markkanen stod för 33 pinnar i EM-premiären.
Bild: IMAGO/Mateusz Birecki/ All Over Press

Lauri Markkanen ser ut att bli en bricka i spelet då Utah Jazz ska totalrenovera truppen. Det var inget som man kunde förvänta sig i finländarens läger. En liten chock, säger agenten Michael Lelchitski.

Markkanens karriär i Cleveland Cavaliers ser ut att stanna vid en säsong.

Sent på fredagen kom nämligen uppgifter om en skrällflytt. Markkanen uppges enligt flera medier i USA gå tillsammans med ett par andra spelare och tre förstaval till Utah, i utbyte mot Jazz-stjärnan Donovan Mitchell.

På fredagskvällen var affären fortfarande inte bekräftad. Men när Yle träffade Markkanens agent Michael Lelchitski i samband med EM-premiären i Prag var det inte svårt att läsa mellan raderna att allt är klart.

– Vi vet att det här alltid kan hända i vår liga. Men nyheten kom verkligen som en överraskning i går kväll, tajmingen var lite ovanlig. Men NBA-livet är sådant här, det är vad det är, filosoferar agenten för Yle.

"Man tänker inte på den mänskliga aspekten"

Lelchitski påminner om att Markkanens NBA-karriär började med en liknande, plötslig, trejd. Då bytte Minnesota Timberwolves honom till Chicago Bulls genast efter drafttillfället.

Michael Lelchitski och Lauri Markkanen sitter vid ett bord.
Bildtext Agenten Michael Lelchitski tror att EM-spel gör gott för Lauri Markkanen (arkivbild).
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Agenten sticker inte under stol med att den färska flyttbomben var oväntad.

Hur reagerade Lauri på nyheten?

– Dessa saker kommer alltid lite som en chock, då man för första gången är med om en oväntad trejd. Man tänker inte på den mänskliga aspekten här, känslorna är alltid en faktor.

– Men han är tillfreds, han är ivrig och vill göra bra ifrån sig här nu. Jag förväntar mig stora saker från honom, intygar Lelchitski.

I Utah pågår ett ombygge av större modell. Förväntningarna på lagets kommande säsong är minimala.

– Han kommer att få en stor roll i ett nytt lag. Jag tror att han rent mentalt är i en bra position för att kunna göra en fin säsong.

Finlands EM-premiär mot Israel slutade i en förlängningsförlust. Markkanen talade inte med media efter matchen.