Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mästerliga karriären över – Serena Williams fick stående ovationer efter uttåget i US Open: "Det har varit en rolig resa"

Uppdaterad 03.09.2022 07:54.
Serena Williams vinkar till publiken.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Det blev en holmgång som pågick i tre timmar men till slut blev det förlust för Serena Williams i US Open. Ajla Tomljanovic satte stopp för en av tidernas främsta tennisspelare.

I augusti gick Serena Williams ut med att US Open skulle bli hennes sista tennisturnering och på hemmaplan tog hon sig vidare till den tredje omgången.

Men under natten till lördag tog det roliga slut. Den 23-faldiga grand slam-vinnaren gav allt hon hade men Ajla Tomljanovic vann med 2–1 i set (7–5, 6–7, 6–1).

Efter förlusten fick Williams stående ovationer inne på Arthur Ashe Stadium samtidigt som Tina Turners stora hit ”The Best” spelades i högtalarna.

– Det har varit en rolig resa, den mest otroliga i hela mitt liv. Jag är bara så tacksam för varje enskild person som någon gång har stöttat mig. Det har tagit mig hit, säger hon inne på centercourten efter förlusten.

Williams tackade sina föräldrar och framför allt systern Venus för att hon fick en så mästerlig tenniskarriär.

– Jag skulle inte vara Serena om inte Venus fanns, så tack. Hon är enda anledningen till att Serena Williams funnits, säger hon.

Comeback i Australien?

Williams har inte velat säga rakt ut att hon lägger av utan i stället använt ord som beskriver att det finns annat i livet än sporten. Efter förlusten fick hon frågor om hon kan tänka sig att ställa upp i någon turnering i framtiden.

– Jag tror inte det men man vet ju aldrig. Jag har alltid gillat Australien, sa hon som en liten antydan till nästa säsongs första grand slam-turnering.

Samtidigt som Ajla Tomljanovic tog sig till fjärde rundan för första gången i New York var hon ledsen över att Williams inte längre kommer att spela på högsta nivå.

– Jag älskar henne lika mycket som ni gör, sa hon till publiken. Det hon har gjort för mig och hela sporten är otroligt.

– Jag har sett Serena i så många finaler och trodde aldrig att jag skulle få vara motståndaren i hennes sista match. Det här ögonblicket är surrealistiskt.