Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Startia utsåg bryggeriet Kvarken Brewery till årets nyföretagare

Buteljering vid Kvarken Brewery
Bildtext Arkivbild från Kvarken Brewery, som startade sin verksamhet 2017.
Bild: Magnus Hansén

Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia har utsett Korsholmsbaserade Kvarken Bryggeri Ab till Årets Nyföretagare 2022 i Vasaregionen. Utmärkelsen gick i år till ett företag som använt sig av lokal historia i marknadsföringen.

Företaget, som går under marknadsföringsnamnet Kvarken Brewery, grundades 2017 av Patrik Willför, Patrik Björkman och Tore Björkman.

Kvarken Brewery är samtidigt också Vasaregionens kandidat i den nationella tävlingen Årets Nyföretagare, som ordnas av Nyföretagarcentralerna i Finland rf. Vem som kammar hem de nationella utmärkelserna klarnar i november.

I år var kriterierna att företaget som utses har gjort ett gott resultat, varit synligt och använt sig av lokal historia i marknadsföringen, skriver Startia i ett pressmeddelande.

Företagarna på Kvarken Brewery uppger att de ser med tillförsikt på framtiden. Man vill växa och funderar såväl på att öppna en Gastropub till närmare Vasa centrum som på att gå in för automatisering.

– Vi vill föra ut våra ölsorter också till butiker i Björneborg, Tammerfors och Åbo. Vi har för närvarande tio öl i standardproduktion, med en årlig produktion på cirka 40 000 liter. En automatiserad tillverkning skulle möjliggöra större produktionsvolymer och minska arbetsbelastningen, som ibland är ganska hög i ett litet bryggeri som det här, säger Patrik Willför enligt pressmeddelandet.