Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Rattfylleri, relationsvåld och försvunna bärplockare – polisen hade normalt höstveckoslut

Skogslandskap med tallar och stora stenar nära havet.
Bildtext Flera bärplockare gick vilse under helgen, uppger polisen. Men alla försvunna kunde hittas.
Bild: Milena Hackman / Yle

Polisen i Österbotten skötte 589 alarmuppdrag under veckoslutet, vilket betecknas som ett för årstiden normalt veckoslut.

Flera personer anmäldes försvunna under veckoslutet, uppger polisen i ett pressmeddelande. Bland dessa fanns flera bärplockare. Samtliga försvunna har ändå hittats vid liv.

Veckoslutets allvarligaste händelse, enligt pressmeddelandet, inträffade på lördagen i Ilmola. I samband med ett polisuppdrag sköt en man mot polisens drönare. Mannen greps och han misstänks bland annat för våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Våld i hemmet

Under veckoslutet bokfördes nio fall av misshandel. De flesta av dessa har handlat om våld i en parrelation.

13 stycken rattfyllerister påträffades i trafiken och av dessa misstänks 9 stycken för grovt rattfylleri. Av de misstänkta rattfylleristerna hade tre förare använt annat rusmedel än alkohol.

Två fall av grovt äventyrande av trafiksäkerheten påträffades under helgen. I det ena fallet körde föraren 163 kilometer i timmen på ett område med 80-begränsning. I det andra fallet var hastigheten 147 kilometer i timmen på ett 60-område. Båda förarna försattes i körförbud.

17 personer har under helgen suttit gripna misstänkta för brott och 24 personer har suttit gripna på polislagsgrunder, det vill säga störande beteende eller oförmåga att ta hand om sig själv på grund av berusningsgrad.