Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FM-ligan började på samma sätt som den slutade – Tappara slog TPS framför hemmapublik: "Vår styrka är att kunna vända"

Från 2022
Tappara firar mål mot TPS.
Bildtext Det brukar inte bli målfyrverkeri när försvarsmaskinen Tappara spelar. Inte heller den här gången.
Bild: Mika Kylmäniemi / All Over Press

Nu har FM-ligan i ishockey kört igång! Premiären blev en repris på finalserien på alla sätt och vis – Tappara lyckades slå TPS med 3–1.

Tammerforsarenan har hunnit stå värd för flera festligheter under sin korta levnadstid. Först ett hemmaguld av Tappara – sen ett av Lejonen.

På tisdagskvällen fick arenan agera scen för den efterlängtade ligapremiären då Tappara helt som i finalserien stod värd för TPS.

Kvällen inleddes med att fira Tapparas guld, något som TPS-lotsen Jussi Ahokas inför matchen kallade "att vrida kniven runt i såret". Men som han intygade att skulle ge gästerna från Åbo energi.

TPS kom ändå inte åt att ta vara på revanschlusten. Tvärtom blev matchen jämn och målfattig.

Avgjorde i tredje

Det var först i den 36:e spelminuten som den tidigare TPS-liraren Patrik Virta spräckte nollan för hemmalaget. Kvitteringen kom inte ens en minut senare då Tammerforsaren Arttu Ilomäki satte in Åbolagets första mål för säsongen.

– Den andra periodens andra halva var dålig av oss. Men vår styrka är att vi kan vända. Så gick det i dag också, säger Waltteri Merelä till Yle Puhe efter matchen.

Sagt och gjort. Merelä satte in segermålet innan den tredje perioden hunnit bli nio minuter gammal. Petteri Puhakka avrundade ännu segersiffrorna till 3–1 i tomt mål.

– Vi gjorde helt för många misstag, det har man inte råd med mot ett lag som Tappara. Vi var stundvis bra, men också dåliga. Det räckte inte till, helt enkelt. Men säsongen är ung. Vi kommer att bli bättre, konstaterade i sin tur Ilomäki.