Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilari Melart visade upp ny sida av sig själv – låg bakom HIFK:s upphämtning med två mål på 40 sekunder

Från 2022
Ilari Melart efter ett mål mot Tappara.
Bild: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

Två nästan identiska mål av Ilari Melart tog HIFK tillbaka in i matchen borta mot Tappara. Melart reducerade och kvitterade i början av andra perioden. Backens mål gav ändå inte HIFK några poäng – Niko Ojamäki avgjorde för Tappara i sista perioden.

Under sina första ligaår i HIFK gjorde Ilari Melart sig känd som en tuffing. Han använde ofta knytnävarna mer än klubban och satt mer i utvisningsbåset än producerade poäng.

Utomlands skapade Melart också en del rubriker på grund av sina hårda tag under nästan tio år, men nu är han tillbaka i HIFK och i kväll som en annan typ av spelare.

Borta mot Tappara visade backen upp en offensiv sida av sig själv.

HIFK hamnade i ett tvåmålsunderläge i första perioden, Melart styrde in Tapparas första mål med skridskon, men i början av andra hämtade man i kapp på 40 sekunder och Melart gjorde båda målen.

Det var två nästan identiska mål från hans klubba vid blålinjen. Det första kom i powerplay och det andra med fem mot fem på isen.

– Melart gjorde en bra match, säger tränaren Ville Peltonen på presskonferensen efter matchen.

Ojamäki avgjorde i sista perioden

2–2 stod sig till mitten av den tredje perioden men då avgjorde Tappara. Profilvärvningen Niko Ojamäki, som gjorde 29 mål i KHL förra säsongen, presenterade sig för hemmapubliken med sitt första mål.

På slutet gjorde Petteri Puhakka 4–2 och sedan fastställde Ojamäki slutresultatet 5–2 i tom bur.

– Det värmer att få göra mål. Det är alltid bra att lyckas i början av säsongen så att man får självförtroende, säger Ojamäki till CMore.

Guldfavoriten Tappara har inlett säsongen med två raka segrar. I premiären i tisdags slog man förra säsongens silverlag TPS.

– Det har varit upp och ner för oss i början, det gäller att hitta stabiliteten. Vi har ett bra lag och det blir säkert en bra säsong, säger Ojamäki.

Resultat:

Tappara–HIFK 5–2 (2–0, 0–2, 3–0)
09.40 1–0 Waltteri Merelä (Niko Ojamälki, Valtteri Kemiläinen) pp
18.44 2–0 Sami Moilanen (Philip Granath, Jere Henriksson)
21.13 2–1 Ilari Melart (Iiro Palarinen, Otso Rantakari) pp
21.53 2–2 Ilari Melart (Sebastian Dyk, Teemu Tallberg)
51.58 3–2 Niko Ojamäki (Valtteri Kemiläinen, Kristian Tanus)
58.00 4–2 Petteri Puhakka (Patrik Virta)
59.59 5–2 Niko Ojamäki (Casimir Jürgens)

Diskussion om artikeln