Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Lugnt veckoslut för polisen i Österbotten

Svenska texten på polisbilen
Bild: Kenneth Mattila

På lördag kväll inträffade en skjutvapenincident i Karleby, men i övrigt var veckoslutet lugnt på Österbottens polisinrättnings område.

På lördag informerade polisen om en skottlossning som ägde rum i Karleby. Sedan dess har utredningen av ärendet framskridit och en misstänkt person har hörts i ärendet. Vapnet som använts är i polisens besittning. Ingen skadades i incidenten.

Utöver denna incident var veckoslutet relativt lugnt, skriver polisen i ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen.

Totalt 35 personer tillbringade natten i polisens förvar under veckoslutet. Av dessa var 23 personer gripna på polislagsgrunder och övriga 12 gripna som misstänkta för brott.

Misshandel och rattfylleri

11 fall av misshandelsfall registrerades hos polisen under helgen och av dessa undersöks ett fall som grovt rattfylleri. Största delen av misshandelsfallen har inträffat på allmänna platser samt i restauranger eller deras närhet.

Polisen har påträffat 10 misstänkta rattfyllerister under veckoslutet. I Seinäjoki körde en förare av vägen på söndag eftermiddag. Bilen hade i samband med avkörningen gjort en volt och landat på hjulen. Föraren var medvetslös då hjälp anlände till platsen och fick klippas loss ur bilen. Han misstänks för grovt rattfylleri.

Under söndag kväll fick en personbilsförare sladd på bilen och kolliderade med mitträcket på Karlebyvägen i Korsholm. Olyckan inträffade efter en omkörning i hög fart. Personen som körde bilen avlägsnade sig från händelseplatsen till fots. Med hjälp av polishund kunde polisen ändå spåra och gripa föraren som försökte fly undan i terrängen. Mannen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri och tredska mot polis.