Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KuPS sumpade superchanser – föll med uddamålet i första playoffmatchen: "Besluten tar för länge"

Ödesdigra halvminuten för KuPS: Från drömchans till tungt baklängesmål - Spela upp på Arenan

Uppförsbacke väntar då KuPS damer ska spela returmatch i Österrike. St. Pölten tog hem det första mötet med uddamålet i playoffskedet av kvalet till Champions League.

Kuopiolaget KuPS har ena foten i Champions League-gruppspelet. Ett finrum där ett finländskt damlag aldrig figurerat.

Men för att ta sig dit måste man slå St. Pölten i den sista kvalrundan. Det gick inte vägen i det första mötet i Kuopio.

När matchparet avgörs om en vecka har det österrikiska motståndet nämligen ett försprång på ett mål. Slovenska landslagskaptenen Matveja Zvers praktträff före paus säkrade St. Pölten-fördel inför returen.

– Vi hade tillräckligt med chanser för att få in i bollen. Nu är man besviken, men tur är att vi bara är halvvägs i det här mötet, säger Anni Hartikainen i Yles sändning.

Hartikainen tillhörde de mer synliga spelarna i ett KuPS som friskt höll i taktpinnen i första halvleken. Oona Siren, Aino Kröger och Gentjana Rochi hade finfina chanser att föra laget i ledning.

Gästerna kontrade in sitt mål efter att Rochi haft en boll i stolpen. I andra halvlek hittade inte KuPS till likadana farligheter.

– Besluten vi gör på sista tredjedelen tar för länge. Motståndet är ändå av den kalibern att de pressar snabbare än vad vi är vana med, funderar Hartikainen.

Returmatchen spelas den 28 september. Vinnaren tar sig till CL-gruppspelet, som inleds den 19 oktober.

Resultat

KuPS–St. Pölten, AUT 0–1 (0–1)

42' Matveja Zver 0–1

Diskussion om artikeln