Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Malin Kojola ger ut sin debutskiva

Från 2015
Uppdaterad 26.11.2015 16:40.
Malin Kojola
Bildtext Malin Kojola ger ut debutskiva.
Bild: Jannike Back

Med en lugnande men kraftfull röst och vackra stämmor sjunger solisten och låtskrivaren Malin Kojola om de känslor som upplevs under livets tyngre skeden.

Hon beskriver sig själv som en stortänkande, småvimsig, tacksam och glad 22-åring och musiken har funnits med sen barnsben. Hon har studerat vid Yrkesakadmin i Jakobstad och uppträtt på bland annat Pori Jazz, Umeå Open, Musik & Talang och år 2011 var hon med i UMK och tog sig vidare till top 40.

I dagens läge jobbar hon som frilansare inom musiken och som cafébiträde. Just nu är hon aktuell med sin debut EP som hon har spelat in i Stockholm tillsammans med Markus Sjöberg och Petter Näse på Sthlm Songs.

Tre nya låtar och en Bon Iver-cover

Skivan består av tre egenskrivna låtar och en mycket fin version av Bon Ivers Skinny Love. Jag bad Malin berätta om låtarna och vad hon har för relation till dem.

- För mig handlar låtarna mycket om ensamhet och de känslor man stöter på när man ibland går igenom en tyngre period, sådana känslor som alla kan känna av. Jag tycker även att det är viktigt att man inte behöver känna sig ensam i liknande situationer och jag hoppas på så sätt att människor kan finna någon form av tröst i låtarna.

Personligt och nära

Låtskrivandet är en väldigt personlig process och Malin hämtar mycket av sin inspiration från människor i hennes omgivning.

- Jag är en person som funderar och grubblar väldigt mycket samtidigt som jag iakttar människor och deras välmående. Därifrån har nog låtarna dykt upp.

Närmare in på låtarna vill hon ändå inte gå.

- Jag vill ge var och en möjlighet att tolka låtarna på sitt eget sätt.

Hur känns det att ge ut sin första skiva?

- Det är en fantastisk känsla att få ge ut eget material samtidigt som det är nytt och skrämmande. Det är ju som att ge ut en del av sig själv.

Release gig kommer att hållas i Stockholm 6.11.2015 men skivan finns redan på Spotify.