Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Snabba ryck för Mehdi El Moutacim då EIF saknade målvakt – två dagar efter samtalet från klubben höll han nollan: "Allt fungerade och därför var resultatet så bra"

Uppdaterad 25.09.2022 19:31.
En målvakt håller bollen i händerna.
Bildtext Mehdi El Moutacim höll nollan mot JäPS.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Mehdi El Moutacim valde nyligen att lägga fotbollen åt sidan och fokusera på sina studier. Men efter en skada på Hemmo Riihimäki gjorde El Moutacim comeback. Han höll nollan då EIF slog JäPS med 4–0.

Mehdi El Moutacim har varit en bärande kraft i Ekenäs IF i många säsonger men för två månader sedan meddelande målvakten överraskande att han lämnar laget. El Moutacim skulle satsa på sina studier i Stockholm.

Han höll ändå dörren öppen för att rycka in i fall det skulle bli skador – och det hände nu. Hemmo Riihimäki skadade sig på träning tidigare i veckan och då drog El Moutacim på sig skorna och handskarna igen.

– Jag hade föreläsning i fredags då jag fick ett samtalt av Peter Haglund och han berättade att Hemmo är skadad. Han hade köpt en flygbiljett åt mig så jag hade inte så mycket att säga till om, säger El Moutacim till Ruutu.

El Moutacim hade inte tappat touchen på två månader och gjorde en solid insats i målet. De lägen som JäPS skapade klarade han av tämligen lätt.

– Det gick bra, vi vann och jag höll nollan. Jag behövde inte göra så mycket men det krävs ändå att man behåller fokus. Allt fungerade och därför var resultatet så bra, säger han.

Två fullträffar i början av matchen

I säsongens två tidigare matcher mot JäPS hade EIF inte lyckats göra något mål men det tog man nu igen med besked. EIF ledde med 2–0 då matchen inte ens var tre minuter gammal.

Xhevdet Gela styrde in 1–0 redan efter 30 sekunder och två minuter senare var Oskari Sallinen framme och gjorde 2–0.

Sallinens första mål var bara starten på en lyckad eftermiddag. Han gjorde 3–0 strax före paus och i början av andra halvlek fullbordade han sitt hattrick då han gjorde 4–0.

Spelar El Moutacim mot KTP?

Segern gör att EIF nu har kopplat ett ordentligt grepp om fjärdeplatsen i tabellen. EIF ligger fyra poäng före JäPS då två omgångar återstår. Upp till trean Jaro skiljer det sex poäng.

Ekenäs IF möter tabellettan KTP på hemmaplan om en vecka. Hemmo Riihimäki ska undersökas under de kommande dagarna och hans status är än så länge oklar.

Det kan ändå bli svårt för EIF att få El Moutacim att stå i ytterligare en match.

– Jag har en tentvecka i Sverige och måste läsa. Jag kan inte svara på om jag är tillgänglig. Förhoppningsvis är Hemmo tillbaka snabbt. Om han inte kan spela så får vi se hur läget är nästa veckoslut, säger han.

Resultat:

Ekenäs IF – JäPS 4–0 (3–0)
1´ 1–0 Xhevdet Gela
3´ 2–0 Oskari Sallinen
42´ 3–0 Oskari Sallinen
51´ 4–0 Oskari Sallinen

PK-35 – Pargas IF 1–0 (1–0)
32´ 1–0 Hussein Mohamed