Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Man odlade cannabis i tält i Raseborg – döms till villkorligt fängelse

Från 2022
Kannabisväxter i närbild.
Bildtext Mannen menar att han odlat för eget bruk. Bilden är inte relaterad till fallet.
Bild: Karl Schoendorfer / Shutterstock / AOP

En drygt trettioårig man döms till ett år och en månad villkorligt fängelse för att ha odlat cannabis i Raseborg. Mannen döms även för innehav av marijuana och olika former av psykedelia.

Odlingarna fanns i fyra tält som var utrustade med bland annat högtrycksnatriumlampor, fläktar, gödsel, odlingssystem och en dator för att följa med temperaturen i tälten.

Polisen påträffade 17 plantor som beräknas ge kring 25 gram marijuana per planta. Tillsammans med sticklingarna skulle den totala skörden då bli kring ett kilogram. Han hade ett kilogram marijuana sedan tidigare.

På grund av mängden droger och kontanter som hittats hos mannen var misstanken att han hade som avsikt att sälja drogerna. Han tömde även minnet i sin telefon när polisen anlände. Mannen menar att han endast odlat för eget bruk och att orsaken att han tömde telefonminnet inte var drogförsäljning.

Västra Nylands tingsrätt bedömer ändå att mannen på grund av mängden droger gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott och dömer honom till ett år och en månad villkorlig fängelse.