Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uefa har lagt ner utredningen efter misstankarna om rasism – Bollförbundet uppger att Kamara inte vill förstora händelsen: ”Alla ser att Glen blir upprörd”

Glen Kamara i närkamp mot Montenegro.
Bild: Lehtikuva

Matchdelegatens rapport efter Nations League i Montenegro innehöll inget som leder till nya utredningar, meddelar Bollförbundet. Det fanns misstankar om ett rasistiskt påhopp mot Glen Kamara.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har lagt ner utredningen efter Nations League-matchen mellan Finland och Montenegro, uppger Bollförbundets generalsekreterare Marco Casagrande till Yle.

Det rapporterades att det fanns misstankar om att Glen Kamara hade utsatts för ett rasistiskt påhopp i samband med matchen i Podgorica.

– Matchdelegaten och domaren lämnar sina egna rapporter. Framför allt matchdelegatens rapport väger tungt. I den rapporten finns ändå inget som skulle ge anledning till vidare utredning. I praktiken är utredningen alltså avslutad, säger Casagrande.

Enligt Casagrande pratar matchdelegaten med domaren och spelarna. I de här diskussionerna har det inte framkommit något som skulle göra att man misstänker rasism.

Heta känslor efter slutsignalen i Podgorica mellan Finland och Montenegro! - Spela upp på Arenan

På tv-klipp har Kamara sett ut att bli upprörd efter att ha pratat med motståndare på planen. Casagrande vill inte spekulera om vad som sagts.

– Alla ser att Glen blir upprörd och andra fick gå emellan. Det har säkert sagts ett och annat, och om jag har uppfattat det rätt snackades det ända till omklädningsrummet.

– Vi har pratat med våra spelare och framför allt med Kamara. Han vill inte förstora det här.