Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kalle's Inn i Replot har fått en ny ägare – Ekman Systems vill utveckla verksamheten

Från 2022
Lasi-iglusta näkymä avomerelle Raippaluodossa.
Bildtext Glasiglorna ska vara ett dragplåster för området också i framtiden.
Bild: Antti Haavisto / Yle

Det ursprungliga priset låg på 2,5 miljoner euro. Så mycket betalade den nya ägaren inte, men den exakta köpesumman är hemlig.

Kalle's Inn på Söderudden i Replot är sålt. Ny ägare är Vasaföretaget Ekman Systems som säljer kontorsmöbler och tillbehör.

Den nya ägaren planerar att utveckla området och erbjuda företag mötes- och rekreationsmöjligheter. Även turistverksamheten kommer att fortsätta.

Enligt Ekman Systems vd Jan Ekman kommer de omtalade iglorna att vara ett dragplåster också i framtiden. De övriga byggnaderna på området kommer att grundrenoveras under hösten och vintern. Man kommer också att kartlägga olika alternativ för energiproduktionen.

Ursprungligen låg prislappen på 2,5 miljoner euro. Ekman vill inte uppge den slutliga köpesumman.

– Köpesumman var lägre än vad som har kommit fram offentligt, eftersom det kommer att kosta pengar att rusta upp området.

Ekman säger att affären inte var ett resultat av stundens ingivelse.

– Affären har pågått en längre tid och beslutet kom efter långt övervägande, säger Ekman.

Målet är att öppna dörrarna för kunder på nytt våren 2023.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets artikel Majoituskohde Kalle's inn Raippaluodossa on saanut uuden omistajan – Ekman Systems kehittää kohdetta kokous- ja yritystoiminnot huomioiden, skriven av Sebu Björklund. Översättning och bearbetning: Jakob Lillas / Yle Österbotten.

Diskussion om artikeln