Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Två personer miste livet i krock i Borgå – tre personer åkte i bakluckan på den ena bilen

Uppdaterad 03.10.2022 04:51.
Gravljus och blommor vid  Västra Mannerheimleden i Borgå där en person omkom och flera skadades i en trafikolycka vid midnatt natten mot lördagen den 1 oktober 2022.
Bildtext Olyckan inträffade vid midnatt på Västra Mannerheimleden i Borgå. Gravljus och blommor har förts till olycksplatsen.
Bild: Mikael Kokkola / Yle

Två personer har omkommit och flera har skadats i en krock mellan två bilar i Borgå. Enligt räddningsverket befann sig totalt åtta personer i en av bilarna.

Strax efter midnatt natten till lördagen fick räddningsverket larm om en krock på Västra Mannerheimleden i Borgå. Räddningsverket uppger att det fanns totalt åtta personer i en av de krockade bilarna, varav tre hade suttit i bilens baklucka.

I den andra bilen fanns förutom föraren en passagerare.

Enligt räddningsverket omkom en person i krocken. Tre skadades allvarligt och sex lindrigt.

På söndag meddelade polisen att ytterligare en person som hade skadats i krocken hade avlidit.

Ögonvittnen uppger för Itäväylä att bilen med åtta personer i körde i hög hastighet och rammade in i den andra bilen. Enligt Itäväylä totalförstördes bilarna i kraschen. Räddningspersonal var tvungen att demontera bilarna för att rädda de skadade.

Olyckan inträffade vid midnatt på Västra Mannerheimleden. Vägen stängdes av för trafik under natten, men Fintraffic uppger att vägen var öppen igen vid tretiden på morgonen.

Polisen och Olycksutredningscentralen utreder olyckan.

Källa: STT, Itäväylä

Artikeln uppdaterades kl. 11.27 med ögonvittnesuppgifter och att polisen och Olycksutredningscentralen utreder olyckan. Bildsättningen uppdaterades vid 21-tiden genom att bilden på en ambulans ersattes med bild från olycksplatsen.

Artikeln uppdaterades kl. 4.44 på måndag med uppgifterna om att ytterligare en person mist livet i krocken.