Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Haaland har själv gjort fler mål än 14 klubbar i Premier League – i Manchesterderbyt slog succénorrmannen till med hattrick: ”En otrolig instinkt att veta var bollen kommer”

Haaland jublar.
Bild: EPA-EFE / All Over Press

Det var inget snack om saken i Manchesterderbyt. City hörde över United fullständigt och både Erling Braut Haaland och Phil Foden gjorde hattrick.

Alan Shearer och Andy Cole delar rekordet för antalet mål i Premier League under en säsong. Båda stoltserar med 34 strutar.

Det är ett rekord som troligen kommer att flyga all världens väg den här säsongen. Erling Braut Haaland är inne i ett sällan skådat målstim.

Den norske succéanfallaren har nu gjort 14 mål på åtta ligamatcher den här säsongen. I dagens derby mot Manchester United blev det ett hattrick i 6–3-segern.

– Vi har kvalitetsspelare på planen som hjälper honom. Men det han har presterat, det är något som jag inte har lärt honom.

– Han har en otrolig instinkt att veta var bollen kommer i straffområdet. Det är något som han föddes med, säger tränaren Pep Guardiola efter segern.

Erling Haaland och Phil Foden ser nöjda ut.l
Bildtext Både Haaland och Phil Foden gjorde hattrick mot United.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Spelstilen passar Haaland

En förbluffande detalj i Haalands målfyrverkeri är att han själv gjort fler mål under inledningen av säsongen än vad 14 hela klubbar lyckats med.

Haaland anser att orsaken till succén är Citys sätt att spela. Den passar honom som handen i handsken. Mot United spelade han också fram till två av Phil Fodens tre mål.

– Vi vill alltid gå framåt och attackera, de syns i våra passningar. Det är en sak som jag älskar med det här laget. Det är fantastiskt, jag kan inte säga så mycket mer, säger han.

Guardiola påpekar också att Haaland snabbt hittade sin plats i laget och hur man agerar på planen.

– Han kom hit och såg att spelarna springer som djur och att han också måste göra det, säger Guardiola.

På Manchester Uniteds bänk satt Cristiano Ronaldo och såg Haalands stora show. Ronaldo fick inte spela i matchen.

– Jag valde att inte byta in honom av respekt för den karriär han gjort, säger Uniteds tränare Erik ten Hag.

Citatkällor: AFP, AP

Diskussion om artikeln