Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Oroväckande många rattfyllerister i Österbotten under veckoslutet

Polisuniform.
Bildtext Hela sju fall av misstänkt grovt rattfylleri noterade Polisen i Österbotten under den gångna helgen.
Bild: Jorge Gonzalez / Yle

Bråk på barer och oroväckande många onyktra som satt sig bakom ratten. Det är något av innehållet i den österbottniska polisens helguppdrag.

Det var livat i nattlivet på restauranger och i barer, samt i deras närhet och polisen fick flera gånger rycka ut för att reda upp handgemäng som uppstått till följd av diverse meningsskiljaktigheter.

Det skriver Polisinrättningen i Österbotten i ett pressmeddelande på måndagen. Totalt tog polisen i Österbotten hand om totalt 637 alarmuppdrag under helgen.

Under helgen tillbringade 35 personer en del av sin tid i polisfängelset, av dessa var 11 personer gripna misstänkt för brott och 24 personer hade gripits på polislagsgrunder.

21 stycken brottsanmälningar skrevs för misshandel i helgen och av dessa så undersöks ett fall som grov misshandel. Största delen av misshandlarna hade inträffat i restauranger eller i barer eller i närheten av dessa.

Sju misstänkta för grovt rattfylleri

Enligt polisen var det oroväckande många rattfyllerister som påträffades i helgen, hela 20 stycken. Sju av dem misstänks dessutom för grovt rattfylleri.

På söndagen skedde två inbrott vid två olika servicestationer i Seinäjoki, ett av dem i Ylistaro och det andra i Hyllykallio. Vid den ena stationen stals tobaksprodukter och vid den andra gjordes ett försök att stjäla kassaskåpet. I båda fallen har det varit två gärningsmän i farten och de har rört sig med en vit paketbil. Tips kring inbrotten kan meddelas till polisen per e-post vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Någon gång under veckoslutet har en eltransportcykel av märket Babboe Big-E stulits från Frihetsvägen i Vasa. Cykeln är utrustad med ett mörkblått tak/skydd och är relativt ovanlig och borde väcka uppmärksamhet. Polisen tar gärna emot tips även kring denna stöld.