Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Den 18-åriga föraren till en av olycksbilarna i Borgå misstänks för brott – de skadade passagerarna är alla kring sexton år

Polisen i östra Nyland har nu fastställt förarens och de övriga passagerarnas ålder i den allvarliga krocken i Borgå som krävde två dödsoffer. Samtliga passagerare var från trakten.

En krock mellan två personbilar i korsningen Västra Mannerheimleden och Hornhattulavägen natten till lördagen den 1 oktober krävde två dödsoffer och åtta personer skadades allvarligt.

”I olyckan förolyckades två unga män, i åldern 20 och 26. De var båda från trakten. I den andra bilen befann sig åtta personer, varav tre var män och fem kvinnor. De skadades allvarligt. Bilens förare var en artonåring man och passagerarna var alla cirka sexton år gamla”, uppger undersökningsledare kriminalkommissarie Freddie Cederlund.

Den artonårige föraren misstänks i det här skedet för grovt dödsvållande, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och flera fall av grovt vållande av personskada.

Polisen fortsätter utreda olyckan och efterlyser fortfarande videor, foton samt vittnesmål från allmänheten. De kan skickas till vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.