Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Skicka foto eller video på din stickade kompissjal till oss, så har du chans att vinna en stickkväll med dina vänner på Strömsö

Från 2022
Två kvinnor leende utomhus med en stor sjal om axlarna.
Bildtext Lee Esselström och Elin Skagersten-Ström insvepta i kompissjalen.
Bild: Carina Ahlskog / Yle

Stickmys på Strömsö tillsammans med vänner är det många som önskat. Nu har du chansen! Dela med dig av foto eller video på din kompissjal och du kan få din dröm uppfylld.

Strömsös sticka tillsammans projekt nummer fem är kompissjalen som vi stickar i samband med Näsdagen 2022. Här hittar du mönstret till sjalen.

Förutom att sticka och donera en slant till insamlingen har du nu dessutom möjlighet att skicka in bilder och videon direkt till oss via Yle-appen.

Materialet kan vi sedan visa i direktsändningen torsdagen den 10 november då vi igen har en mysig stickkväll tillsammans med kompissjalsstickning. Vi kan även dela ett urval av era bilder i Strömsöprogrammet, på sociala medier och på webben.

Vinn en privat stickkväll på Strömsö

Skicka in din bild/video senast på fredagen den 25 november. Bland alla som delat bilder eller videoklipp lottar vi ut en stickkväll på Strömsö. Du har då möjlighet att komma till Strömsö på riktigt och sticka tillsammans med Lee och få en privat guidad rundtur på Strömsö tillsammans med dina vänner.

Blir det inte just du som råkar få högsta vinsten så har du ändå chans att vinna en Strömsö tygväska att förvara ditt stickprojekt i.

Du har alltså inget att förlora på att skicka in en video eller ett foto på dig och kompissjalen du stickat. Det är busenkelt att vara med.

Kvinna som håller upp en stor stickad sjal bakom sig
Bildtext Lee Esselström har designat kompissjalen till förmån för Näsdagen.
Bild: Minna Mäkelä / Yle

Så här skickar du bild eller video till oss

Dela här din bild/video med oss via Yle-appen (om du inte har appen kommer du till app-butiken där du kan ladda ner den).

1. Öppna den här artikeln i din mobiltelefons webbläsare, om du inte redan är på mobilen.

2. Gå till Yle-appen på din mobiltelefon. Om du inte redan har Yle-appen tar länken dig först till appbutiken där du kan ladda ner och installera Yle-appen.

3. Öppna Yle-appen. Där hittar du en länk till Strömsös kompissjal, vartefter du kan välja att banda in en video eller ta en bild och skicka den åt oss.

4. När du skickar bild eller video till oss ger du oss samtidigt lov att publicera materialet på våra plattformar och i tv. Kom ihåg att fråga lov av den som står framför kameran.

5. Fyll i uppgifterna som efterfrågas. Glöm inte att uppge ditt telefonnummer om du vill delta i utlottningen.

Så här kan en video se ut

Strömsös kompissjal / Yle-kamera exempel - Spela upp på Arenan

Vi tar kontakt

För att vi ska kunna nå er och dela ut vinster måste den som vill delta i utlottningen ge sitt telefonnummer i tilläggsuppgifterna.

Om du inte skriver in ditt telefonnummer där räknar vi det som att du inte vill delta i utlottningen utan enbart deltar med bilder och/eller video.

Dina uppgifter lagras endast för att vi ska kunna ta kontakt med de lyckliga som får varsin Strömsö tygväska och den som får ta med sina vänner till Strömsö för en privat guidad tur och stickmys tillsammans med Lee.

Dina uppgifter raderas efter projektets slut och alla personuppgifter behandlas i enlighet med lagen om skydd av personuppgifter.

Vinner du har du alltså möjlighet att bjuda med max 20 personer och komma till Strömsö ett datum som passar er och produktionen. Det lönar sig med andra ord att våga testa något nytt tillsammans med oss! Hoppas du vill vara med.

Två kvinnor sitter och stickar
Bildtext Det är härligt att sticka tillsammans med er!
Bild: Carina Ahlskog / Yle

Måste jag sticka för att kunna vara med?

Nej men du behöver ha en kompis, partner eller någon som kan sticka en kompissjal. Du kan också ställa upp som fotograf och hoppas på att din stickande vän framför kameran bjuder dig med om hen vinner ett besök på Strömsö.

Mönstret är mycket enkelt så har du planer på att lära dig något nytt i höst eller har du funderat på att stickning kunde vara din grej, nu finns ingen orsak att fundera längre.

Skriv ut mönstret till kompissjalen. Titta på videorna i Lees lilla stickskola om du aldrig stickat förut och greppa stickorna.

Nu stickar vi kompissjalen tillsammans och donerar en slant till Näsdagens insamling.

Direktsändning 10.11.2022

Vi önskar självklart att vi kunde bjuda in er alla på stickmys till Strömsö så vi kommer också att sända live på torsdagen den 10 november med start klockan 19.

Då har du möjlighet att mysa med oss och din stickning hemifrån i din egen soffa och ställa stickrelaterade frågor i chatten och få svar direkt. Missa inte det!