Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Live: Vi stickar kompissjalen och samlar in pengar till förmån för Näsdagen, torsdagen den 10 november 2022 kl 19.00 – välkommen med!

Från 2022
Uppdaterad 10.11.2022 18:12.
En stickkväll med Elin och Nicke till förmån för Näsdagen - Spela upp på Arenan

Nu är det dags för ännu en stickkväll på Strömsö. Den här gången stickar vi tillsammans för världens barn.

November brukar vara kulen och grå, men nu skall vi lysa upp tillvaron och ha en mysig, gemensam stickkväll. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och sticka med oss och skänka ett bidrag till insamlingen. Visst känns det bra att göra något gott för någon annan!

Kompissjalen är lätt att sticka

Alla nybörjare är speciellt välkomna då vi nu pratar om riktigt lätt stickning. Kompissjalen är så pass enkel att den också kan stickas av nybörjare. Genom att klicka på länken kommer du till mönstret till kompissjalen.

Två kvinnor sitter och stickar
Bildtext Lee och Elin stickar varsin kompissjal.
Bild: Carina Ahlskog / Yle

Ställ frågor i chatten

Du har möjlighet att ställa frågor om stickning direkt till oss i chatten. För att du ska kunna göra det behöver du logga i med ditt Yle- konto. Klicka på länken så här skapar du ett Yle-konto för att registrera dig om du inte redan har gjort det. Vi pratar svenska under sändningen men svarar på finska på finska frågor.

Så här kan du delta i insamlingen

Klicka här för att komma till Strömsös insamlingsbössa för Näsdagen 2022. Du kan också enkelt bidra med tio euro genom att skriva STRÖMSÖ med stora bokstäver som textmeddelande till telefonnummer 16499. Läs mer om insamlingen på Näsdagens webbplats.

Tack för att du deltar!

Kvinnor med röda clownnäsor sitter insvepta i en stickad sjal
Bildtext Det är roligt när det är lätt!
Bild: Carina Ahlskog / Yle

På andra språk