Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Våldsdåd vid daghem i Thailand – över tjugo barn bland dödsoffren

Uppdaterad 06.10.2022 12:37.

Ett trettiotal personer har tvingats sätta livet till när en man stormade ett daghem i staden Nong Bua Lamphu i norra Thailand.

Dödssiffran är oklar i skrivande stund. Enligt polisen finns det minst 31 döda, kanske upp till 34, medan lokala myndigheter uppger att de har kunnat bekräfta 26 dödsfall. Polisen uppger att man fortfarande håller på att samla in information, så dödssiffran kommer att preciseras senare.

Polisen säger att gärningspersonen har både skjutit och knivhuggit människor på daghemmet. Polischefen Achayon Kraithong säger till nyhetsbyrån AP att gärningspersonen gick till attack under tidig eftermiddag, lokal tid.

Bland offren finns både barn och vuxna. Regionala myndigheter uppger att åtminstone 23 barn har dött, de yngsta var bara två år gamla.

Efter sitt våldsdåd på daghemmet körde mannen hem. På vägen försökte han köra på människor och skjuta mot folk, och det finns uppgifter om att åtminstone några personer skadades. Väl hemma dödade mannen sin fru, sitt barn, och därefter tog han sitt eget liv.

Gärningspersonen har tidigare jobbat vid polisen, men han ska ha avskedats någon gång under fjolåret på grund av narkotikabruk. Han har också åtalats för narkotikabrott.

Gärningspersonen kunde inte hittas genast efter dådet, så det pågick ett polispådrag för att försöka gripa honom. Pådraget avslutades när mannen hittades död.

Artikeln uppdaterad kl. 12.08 med nya uppgifter om händelseförloppet.
Artikeln uppdaterad kl. 12.37 med nya uppgifter om gärningspersonen och händelseförloppet.

Källor: Reuters, AFP, AP