Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Många missnöjda barnmorskor har lämnat Vasa centralsjukhus – beskriver stress, dålig stämning och en ledning som inte lyssnar

Uppdaterad 07.10.2022 08:30.
Kvinna som ler och ser in i kameran. I bakgrunden Vasa torg, på marken höstlöv.
Bildtext Barnmorskan Mira Laitinen njuter av valfriheten sedan hon lämnade Vasa centralsjukhus, där hon kombinerar privat mottagning med att jobba som frilans i Umeå.
Bild: Moa Mattfolk / Yle

Fler barnmorskor än normalt har den senaste tiden valt att lämna Vasa centralsjukhus. Jobb i Sverige eller Norge lockar med högre lön och en möjlighet att jobba när man vill och med de uppgifter man tycker mest om.

Redan som studerande började barnmorskan Mira Laitinen jobba på Vasa centralsjukhus och totalt blev det över tio år på samma arbetsplats. Men ifjol valde hon att lämna sjukhuset.

– När jag fick tjänstledigt i december så var det några andra som gjorde likadant, och efter mig har det varit flera till som sagt upp sig. Dessutom har jag hört rykten om att det finns fler med likadana planer, så nog är det ju ovanligt många, säger Laitinen.

Laitinen är en av dem som bekräftar bilden som Yle Österbotten får in genom ett nyhetstips: Att trivseln under en längre tid blivit sämre på förlossningsenheten vid Vasa centralsjukhus och att fler anställda än tidigare därför väljer att söka sig annanstans på jobb.

– Med åren så blev det färre och färre kolleger, då någon gick i pension så ersattes den inte och så blev det allt svårare att få vikarier. Så det blev större krav på oss som jobbade kvar. Det är helt enkelt stressigt där, dålig stämning och dålig ledning, säger Laitinen.

Jaana Wolff jobbade i hela 25 år som barnmorska på avdelningen, men berättar att hon med tiden blev besviken på arbetsgivaren.

– Det blev alltmer problem med att anställda behandlades ojämlikt. Då jag fick mer erfarenhet vågade jag börja säga min åsikt om det här, men det var det tyvärr ingen större nytta med, säger Wolff.

Kvinna med kortklippt rött hår och blommig blus ser in i kameran och ler svagt.
Bildtext Jaana Wolff jobbade i hela 25 år som barnmorska vid Vasa centralsjukhus. Hon upplevde att det blev nödvändigt att ta sig därifrån för att kunna bevara sin arbetsglädje.
Bild: Privat / Jaana Wolff

Wolff säger att ingen lyssnade eller tog personalens åsikter på allvar. Hon upplevde att hon nog fick axla en hel del ansvar, vilket var roligt och meningsfullt, men dessvärre inte gavs någon uppskattning. I kombination med att det saknades flexibilitet på arbetsplatsen började hon må allt sämre.

– Att man från arbetsgivaren skulle ha visat att man värdesätter mig och min erfarenhet, det fanns inte. Tvärtom, ju längre du jobbat desto mindre värdesattes du. Det här påverkade min ork på jobbet och jag blev rädd att det skulle ta ifrån mig arbetsglädjen, säger Wolff.

Psykisk stress och illamående

Nu är det snart fyra år sedan Wolff tog steget och lämnade Vasa centralsjukhus. Beslutet att pröva på jobb i Norge var inte enkelt att fatta för Wolff, vars modersmål är finska. Idag vet hon att hennes svenska räcker till och hon ångrar inget.

– Nu har jag fått tillbaka arbetsglädjen, det har varit ett av mitt livs allra bästa beslut att åka till Norge och jobba.

I och med att det är såpass länge sedan Wolff bytte jobb i Vasa mot jobb i Norge vågar hon inte spekulera i om det är så att ovanligt många barnmorskor nu lämnar VCS.

Det vågar däremot Helena Pellas, som hör till dem som slutade i början av det här året.

– Före mig hade flera slutat och ovanligt många har slutat efter mig, skriver Pellas i ett meddelande.

Pellas jobbar idag i Sverige och har valt att svara skriftligt på Yle Österbottens frågor. För hennes del var det lönen och valfriheten som avgjorde då hon bestämde sig för att pröva på jobb utomlands, men hon påtalar att det rent allmänt finns andra problem i branschen i Finland.

– Under mina år i Finland har det ofta hänt att personal blivit placerade där de inte önskar vara och detta har lett till psykisk stress och illamående, skriver Pellas.

Ingen brist på barnmorskor

Trots att många barnmorskor berättar för Yle Österbotten om den dåliga stämning de upplevt på Vasa centralsjukhus verkar problematiken inte vara känd vid vårdfacket Tehy. Huvudförtroendeman Jaani Kujanpää på Vasa centralsjukhus fackavdelning avböjer en intervju, eftersom han inte känner till vilka orsaker som ligger bakom uppsägningarna och därför inte vill spekulera i frågan.

Samtidigt uppger Birgitta Ivars, som är överskötare på området kvinnor och barn vid Österbottens välfärdsområde, att det inte råder någon brist på barnmorskor vid Vasa centralsjukhus för tillfället.

En sjukhusbyggnad. I förgrunden ses en fontän omgiven av ett grönområde.
Bildtext Vasa centralsjukhus har behörig personal och alla positioner som barnmorska är fyllda i dagsläget. Ingen behöver känna oro för att det skulle råda brist på personal vid förlossningsenheten. Däremot vittnar flera barnmorskor för Yle Österbotten om att stämningen kunde vara bättre på enheten.
Bild: Yle/Alexia Sahl

Enligt Ivars har man inga obesatta befattningar på förlossningsenheten. På enheten jobbar 45 barnmorskor, varav tre i förmansposition. Alla befattningar är besatta med behörig personal. Vikarier har man också lyckats få.

– Vi har tillsvidare bra med sökanden till våra lediga befattningar eller vikariat då det gäller just barnmorskorna, skriver Ivars i ett e-postmeddelande till Yle Österbotten.

Förmannen: Vi efterlyser valfrihet

Att förlossningsenheten har den personal som behövs bekräftar även Jaana Ekebohm, som är barnmorska och biträdande avdelningssköterska.

Men inte heller hon sticker under stol med att det är fler barnmorskor än tidigare som nu lämnat VCS. För omkring tio år sedan var det annorlunda, då var det på sin höjd någon enstaka som lämnade enheten.

– Men det är en större omsättning nu, säger Ekebohm.

Kvinna klädd i sjuksköterskekläder, ser in i kameran och ler svagt. I bakgrunden parkeringsplats.
Bildtext Jaana Ekebohm tycker om sin arbetsplats. Hon har lång erfarenhet som barnmorska och jobbar idag även som förman. Resursbristen inom vården tär ofta eller åtminstone någon gång på alla, tror hon.
Bild: Moa Mattfolk / Yle

Ekebohm berättar att hon själv tycker om sitt jobb.

– Jag tycker om att gå till jobbet och jag tycker om att hjälpa människor. Vi har ett väldigt mångfascetterat jobb med både akuta situationer och lugnare stunder.

Ekebohm drivs av mötet med patienterna och säger att det allra bästa är då någon patient är nöjd och tacksam med den vård man kunnat ge på avdelningen. Hon har lång erfarenhet av vårdbranschen och barnmorskeyrket. Över tid har hon ändå tydligt sett hur resurserna inom vården krympt.

– I dagens vårdsamhälle är resurserna alldeles för små. Det kämpar vi med allra mest, otillräckligheten man känner då man går hem. Det tär mest på en, säger Ekebohm.

Förmannen Ekebohm säger att hon inte kan tala för dem som valt att sluta som barnmorska vid VCS, men tror att lönen är den största orsaken till varför man söker sig utomlands. En annan avgörande anledning tror hon är bristen på flexibilitet vad gäller arbetsmängd. Det är ovanligt på enheten att beviljas möjlighet att jobba mindre, utom under de år då familjen har småbarn och därmed lagstadgad rätt till deltid.

– Vi efterlyser att man skulle ha en större valfrihet. Har jag en sådan livssituation där jag känner att jag skulle vilja jobba 80 procent utan någon större orsak utom att jag känner att jag skulle behöva det, så då borde du kanske ha möjlighet till det, säger Ekebohm.

Hon tror att det är hög tid att man inom branschen i Finland börjar diskutera de här frågorna på allvar. Och det brådskar. Idag är få finländare villiga att offra all sin ork på arbetsplatsen, man vill ha ork och energi över även till sin fritid och familj.

En del kommer tillbaka efter åren utomlands

Ekebohm är samtidigt kritisk till att jobb i Sverige och Norge målas upp som enkla alternativ och allena saliggörande. Hon säger sig tro att de allra flesta i vårdyrket någon gång tänkt tanken, men för henne har jobb utomlands ändå aldrig känts som ett alternativ.

– Personligen vill jag tillhöra en arbetsgemenskap och jag vill ha arbetskamrater. Jag tycker om min arbetsplats och jag är inte beredd att ge upp vardagen med familjen, säger Ekebohm.

Även om jobb utomlands ofta innebär att man på en eller ett par veckor förtjänar det som man skulle förtjäna på en hel månads arbete i Finland så är man ändå fysiskt borta från familjen och det kan inte Ekebohm tänka sig.

Vauvalla punaiset villasukat
Bildtext Förlossningen är en hjärtesak och ett kall för många barnmorskor. Men ett kall betalar inga räkningar, påpekar barnmorskan Jaana Ekebohm och hoppas att lönen i framtiden stiger ännu mer.
Bild: Anna Wikman / Yle

Hon hoppas på ett lyft för vårdaryrket efter att den segslitna arbetsmarknadskonflikten äntligen fick sitt slut tidigare i veckan. Ekebohm hade personligen hoppats på en större grundpott som genast hade lyft sjukvårdarnas löner, men välkomnar ändå den löneförhöjning som är på väg.

– Redan det att lönen kommer att börja på en trea är man ju glad för, säger Ekebohm som hoppas att avtalet är början på något ännu mera och bättre.

Även före det nya kollektivavtalet roddes i hamn har Ekebohm hunnit se att det faktiskt också finns barnmorskor som återvänder till Vasa centralsjukhus efter en tid utomlands.

– Vi har faktiskt också sådana som har kommit tillbaka efter en tid i Sverige. Jag har förstått att det är på grund av familj och partner. Man vill helt enkelt inte längre ränna fram och tillbaka.

Hoppas på bättring av VCS

Mira Laitinen, Jaana Wolff och Helena Pellas är samtliga ändå nöjda med sina val att börja jobba utomlands och ingen av dem säger sig sakna tillvaron på Vasa centralsjukhus.

De uppger att det finns en hel del som finländska arbetsgivare kunde förbättra om man vill behålla sin vårdpersonal i framtiden.

– Det är otroligt att kunna bestämma att om jag inte vill jobba på julafton så då jobbar jag inte på julafton, och jag behöver inte ens fråga någon, säger Mira Laitinen om tillvaron i Umeå.

– Att sköta förlossningar är ju hjärtefrågan för en barnmorska, och det tärde på mig när jag inte fick ha de uppgifterna som jag ville. I Norge så lyssnar man på riktigt på vad arbetstagaren vill. Vasa centralsjukhus kommer aldrig att kunna konkurrera med lönen, de kan konkurrera endast genom att bry sig om människan, säger Jaana Wolff.

– Här i Sverige satsar de mycket på personalen och att man ska trivas på jobbet. Man lyssnar på personalen och tar hänsyn till önskemål. Vill man till exempel arbeta 25 procent inom mödravården och 50 procent på sjukhuset är det möjligt. De visar uppskattning för arbetet man gör, uppger Helena Pellas.

Svenska Yle vill höra hur du som jobbar inom vården har det

Svenska Yle vill veta hur vardagen ser ut för dig som just nu jobbar inom vården. Har du övervägt att byta bransch och varför i så fall? Du som jobbar kvar och trivs på jobbet, berätta gärna vad det är som gör att du tycker om ditt jobb.

Vi går igenom alla de berättelser som kommer in och använder informationen i vår rapportering om vårdbranschen. Berätta gärna om du vill att en reporter tar kontakt med dig. Vi avslöjar aldrig din identitet utan ditt medgivande.

Diskussion om artikeln