Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Kommunalanställda vårdare får mindre lönepåslag än kollegerna i sjukvården: “Reaktionerna stavas S-K-I-T”

Uppdaterad 07.10.2022 17:43.
Sanna och Heidi är närvårdare som jobbar på dagis i Borgå
Bildtext Olika lönepåslag suger. Sanna och Heidi är Tehyanslutna närvårdare och jobbar på ett dagis i Borgå.
Bild: Markus Ekholm / Yle

Inom småbarnspedagogiken går känslorna nu heta då det står klart att vårdarfackens medlemmar på dagisen kommer att få ett mindre lönepåslag än vad vårdarfackenas medlemmar inom sjukvården får.

Kort sagt handlar det om sex procent under tre år och om att dagispersonalen blir kvar inom kommunen medan sjukvårdspersonalen byter arbetsgivare. Lönerna inom sjukvården ska – som det heter – harmoniseras i de olika välfärdsområdena.

Det är där som skillnaden uppstår och det har lett till häftiga diskussioner inom fackföreningsrörelsen.

”Vi har också ett tungt jobb med mycket ansvar”

Det här har inte tagits väl emot bland de Tehy- och Superanslutna i kommunerna. Sanna och Heidi är Tehyanslutna närvårdare och jobbar på ett dagis i Borgå.

– Vi har också ett tungt jobb med mycket ansvar, säger Sanna som har jobbat länge på dagis.

Du sa tidigare att det stavas S-K-I-T.

– Det var den första tanken, men nu har jag lite hunnit tänka lite. Vi har inte häva löner här på dagisen heller, säger Sanna.

Den yngre kollegan Heidi konstaterar att också jobbet på dagis är ansvarsfullt.

– Inom sjukvården håller man människor vid liv och här uppfostrar vi dem. Vi har alla viktiga jobb, men på olika sätt, säger Heidi.

Tehys ordförande Millariikka Rytkönen (i mitten) och KT:s förhandlare Henrika Nybondas-Kangas (till vänster) anländer till riksförlikningsmannens byrå.
Bildtext Utdragen vårdkonflikt. Vårdarna i sjukvården får påökt med 15,3 procent de närmaste tre åren, medan det under samma tid handlar om dryga tio procent för dagispersonalen. På bilden KT:s Henrika Nybondas-Kangas och Tehys Millariikka Rytkönen.
Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Arbetsgivaren: ”Dagispersonalens löner stiger med över tio procent”

Henrika Nybondas-Kangas är förhandlingschef på kommunarbetsgivarnas KT och konstaterar att den springande punkten är att dagispersonalen blir kvar inom kommunen medan sjukvårdspersonalen byter arbetsgivare och lönerna ska harmoniseras.

Nybondas-Kangas påpekar att också dagispersonalens löner stiger med över tio procent på tre år.

– Dagispersonalen kommer att ha 6,5 procent på tre år plus löneprogrammet på tre år – det vill säga över tio procent också för dagispersonalen.

Men avsevärt mindre än vad sjukvården får?

– Det handlar om olika grunder. Vi har inte avtalat om löneförhöjningar nu i höst utan om olika grunder. Vi har avtalat om hur vi ska distribuera de här harmoniseringspengarna och det är två olika saker.

Det här ska då jämföras med att lönen inom sjukvården stiger med i medeltal 15,3 procent de närmaste tre åren.

Otto Iovino är närvårdare i Borgå
Bildtext Viktigt arbete. Det här är en viktig bransch på samma sätt som sjukvården, säger närvårdaren Otto Iovino som jobbar på dagis i Borgå.
Bild: Markus Ekholm / Yle

Sjukhuskollegan: ”Det borde vara lika”

Mikaela Ek hämtar sitt barn från dagiset där Sanna och Heidi jobbar. Mikaela är också hon närvårdare men hon jobbar på sjukhus och får alltså ett högre påslag.

– Rättvisare skulle det ha varit att alla får lika mycket. Tehy och Super har jobbat för det.

Nu får Tehy- och Supermedlemmarna här på dagiset mindre.

– Då borde det vara lika, säger Ek.