Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Lankinen och Kähkönen i elden i Prag – är det Mikael Granlunds tur att spräcka nollan nu?

Uppdaterad 08.10.2022 19:23.
Nashville - San Jose (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Nu är NHL tillbaka också på Yles kanaler! Tjuvstarten i Prag fortsätter med ”returmötet” mellan Nashville och San Jose – får Sharks revansch eller vinner Predators en andra raka?

San Jose–Nashville, kl. 21 TV2 och Arenan

Kommentator: Mattias Simonsen

Inget att sticka under stol med: NHL-premiären på fredagen gick resultatmässigt enligt manuskriptet.

Nashville är ett lag som förväntas gå till slutspel. San Jose lär sluta näst sist i Pacific-divisionen. Helt väntat att Predators vann den första av två matcher i Prag med 4–1.

Men matchbilden var jämnare än så. Sharks prickade stolpen två gånger och kunde ha tagit ledningen först i den andra perioden då det fortfarande stod 1–1.

Marginalerna var inte på deras sida – Juuse Saros var också imponerande mellan stolparna för det gulklädda ”hemmalaget”.

Inte minst Tomas Hertl vill lämna sin hemstad med en seger i bagaget. Sett till insatsen i går har de fortfarande alla chanser att lyckas med det.

Finländarna: Blåvit målvaktsduell

På lördagskvällen kom John Hynes och David Quinn med väntade målvaktsbesked. Kevin Lankinen får hoppa in i stället för Juuse Saros medan Kaapo Kähkönen får stå för San Jose.

Däremot ser det inte ut att bli någon debut för Markus Nutivaara i Sharks. Backen har dragits med en skada och har inte återhämtat sig ännu.

Eeli Tolvanen prickade krysset och gjorde anspråk på en större roll i ”Preds”. Mikael Granlund passade fram 4–1-målet i tom bur, men såg också frustrerad ut då han missade ett jätteläge tidigare under matchen.

Läge att spräcka nollan i kväll?

Snackisen: De ryska spelarna

Det var mycket tal om huruvida de ryska spelarna skulle få delta inför premiärhelgen. Det tjeckiska utrikesministeriet hann redan meddela NHL att de ryska spelarna inte är välkomna – men tvingades pudla.

Inte minst eftersom spelarna 1. redan hade visum i det skedet och 2. åkte in i EU med arbetsvisum, inte turistvisum som de tjeckiska myndigheterna menade att unionen uppmanat dem att inte dela ut åt ryska medborgare längre.

Inte för att det hade spelat en värst stor roll om de funnits med eller inte. Den enda ryska spelaren på isen på fredagen var Jakov Trenin. Och utan att dissa ”The Herd Line” hör han inte direkt till nyckelspelarna i Predators.

Om han gör mål i kväll får vi väl också se vad den tjeckiska publiken tycker om de ryska spelarna som befinner sig i landet.

Håll ögonen på: Hemmafavoriten och superbacken

För San Jose Sharks del var det uppenbart att Tomas Hertl kommit till hemstaden Prag för att visa vad han går för. Stjärnanfallaren spelade med glöd och stod också för Sharks enda mål i matchen.

Då Nashville fick upp farten med 3–1 på tavlan hamnade hela San Jose i kläm. Nu gäller det att ta vara på chanserna mer effektivt innan förhandsfavoriterna kommer igång.

Det finns inga tjeckiska spelare i Nashvilles trupp just nu – däremot två schweiziska lirare.

Nino Niederreiter lyckades med målskyttet i sin Nashville-debut. Roman Josi kammade noll, men var ändå i händelsernas centrum alltid då han var på isen.

Han kommer att vara lika viktig för Nashville i kväll.

Kommentatorns tips: San Jose får sin revansch

Sharks gav upp efter 1–3-målet i andra perioden i går. Kanske de bara laddade upp för den andra matchen och hoppas på någon annan än Saros i målet?

Kevin Lankinen har stora stövlar att fylla om han får spela. Speciellt om skotten går stolpe-in i kväll.

3–2 till San Jose.

Diskussion om artikeln