Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Seger för TPS i Kotka – FF Jaro:s väg till fotbollsligan blev längre: ”Nu börjar de roliga matcherna”

Två spelare försöka löpa i fatt bollen.
Bildtext Jaro och EIF stiftar bekantskap med varandra den här säsongen.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Uddamålsseger mot KTP räckte för TPS att knipa åt sig andra platsen i fotbollsettan. Jaro:s seger mot EIF blev betydelselös då klubbarna ställs mot varandra igen på onsdag.

Jaro har gått som loket under höstsäsongen och tätat till gapet till serietvåan TPS. Inför sista omgången stod andra platsen i serien och en enklare väg till ligakval på spel.

Jaro fixade sin del genom att besegra EIF med 2–0 på en svårspelad Centralplan i Jakobstad. Jaro försvararen Matias Kivikko var inte nöjd med Jaro:s prestation.

– Det var en ganska stressfylld match av oss och planen var också svårspelad. Vi uppfyllde inte vår egen nivå idag, kommenterade en besviken Kivikko till Ruutu.

Jaro tog ledningen på straffspark tack vare Alhaji Gero vars målsvit är nu uppe i sex matcher i rad. Jaro tilldelades en till straff i slutminuterna där Emile Tendeng kunde sätta spiken i kistan.

EIF har inte varit ett drömotstånd för Jaro den här säsongen. Lagen har mötts tre gånger den här säsongen där båda fått en vinst och ett kryss.

I EIF debuterade även Ekenäsbördige Castor Westerholm och Linus Estlander.

TPS gjorde det som krävdes

Jaro segern visade sig bli betydelselös för tabelläget då TPS vann mot uppflyttningsklara KTP i Kotka med 1–0 tack vare mål av Simo Roiha.

Slutresultatet i den övre slutspelsserien innebär att Jaro får lov att gästa EIF en gång till i fotbollsligakvalets första omgång nästa onsdag.

– Nu börjar de roliga spelen och vi ska se till att prestera så bra vi kan, sade Kivikko.

Vinnaren av första kvalomgången avancerar till andra omgången mot TPS söndagen den 16:e oktober. Segraren av den drabbningen får spela fotbollsligakval i ett dubbelmöte mot FC Lahti.

Resultat: Fotbollsettan

Championship gruppen:

FF Jaro – Ekenäs IF 2–0
45+6´Alhaji Gero (strf.) 1–0
90+1´Emile Tendeng 2–0

KTP – TPS 0–1
44´Simo Roiha 0–1

KPV – JäPS 2–1
28´Antti Ulmanen 0–1
45´Charalampos Chantzopoulos
1–1 55´Willem Haapiainen 2–1

Rött kort: 38´Tino Palmasto

Läs den slutliga övretabellen i fotbollsettan här (text-tv).

Diskussion om artikeln