Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kevin Lankinen gick ut som segrare i målvaktsduellen mot Kaapo Kähkönen - Nashville vann igen

Se målen från lördagens NHL match – den andra upplagan av Nashville och San Jose - Spela upp på Arenan

Även i den andra matchen av dubbelmötet vinner Nashville över San Jose. Den här gången med slutsiffrorna 3–2. Mikael Granlund och Eeli Tolvanen stod för varsitt passningspoäng och Kevin Lankinen räddar 31 av 33 skott.

Om Juuse Saros var en av Nashville stora profiler i match nummer ett var Kevin Lankinen det i returmötet. Lankinen räddade 31 av 33 skott och stod för ett par jätteräddningar då matchen stod och vägde.

– Hela laget visade otrolig karaktär. Det kändes enormt, konstaterar en nöjd Lankinen efter matchen.

Speciellt nöjd var han med lagets uppoffrande spelstil och lagets kämparanda.

– Det ger mig självförtroende då jag ser hur killarna kämpar framför mig på det sätt de gjorde i dag och verkligen ger sitt allt. Du vill inte göra dem besvikna så du vill ge ditt allt till dem med, fortsätter Lankinen.

I San Jose målet hade Kaapo Kähkönen det tyngre. Kähkönen fick endast 18 skott emot sig och av dessa slank 3 in. Speciellt tungt var det i andra perioden då Nashville gjorde tre mål på mindre än åtta minuter.

Inga finländska målgörare i matchen

Eeli Tolvanen som gjorde ett vackert mål i fredagens match hade inte samma flyt med målgörandet under lördagskvällen. I stället stod han för en mycket vacker framspelning till tvåmålsskytten Nino Niederreiters segermål.

Tolvanen fick pucken djupt inne i anfallszonen och väntade tillräckligt länge så att Niederreiter skulle hamna i rätt läge. Kähkönen var chanslös och hann inte röra sig tillräckligt snabbt för att stoppa pucken från att gå in.

Mikael Granlund fick inte ännu heller målkontot öpnnat. Däremot stod han igen för ett nytt passningspoäng då han spelade fram till Filip Forsbergs mål.

Nashville målvakten Juuse Saros fick agera reservmålvakt efter att han stått i målet kvällen innan medan San Jose backen Markus Nutivaara inte rymdes med i den spelande truppen.

NHL-resultat

San Jose–Nashville 2–3
SJS: Kaapo Kähkönen 15/18 räddningar
NSH: Kevin Lankinen 31/33 räddningar
NSH: Mikael Granlund 0+1, +-0, 21.23
NSH: Eeli Tolvanen 0+1, +1, 14.49

Diskussion om artikeln