Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ronaldo historisk matchvinnare för Manchester United: ”Känns som att han slår ett nytt rekord varje vecka”

Uppdaterad 10.10.2022 07:46.
Cristiano Ronaldo firar ett mål.
Bild: IMAGO/Sportimage/ All Over Press

Det var målet som alla väntat på. Cristiano Ronaldo lyckades nå den historiska milstolpen 700 klubblagsmål. Fullträffen kom då Ronaldo avgjorde söndagens ligamatch mot Everton.

Det har varit en frustrerande start på säsongen för Cristiano Ronaldo i Manchester United. Portugisen har fått en mindre roll under hösten och tappat sin plats i startelvan.

I söndagens Premier League-match mot Everton inledde han också på bänken, men byttes in efter en knapp halvtimme och såg till att det blev en historisk kväll på Goodison Park.

Strax före paus sprang Ronaldo i från Evertonförsvaret och tryckte in 2–1 som blev segermålet och hans 700:e klubblagsmål i karriären.

– Det är verkligen imponerande då en spelare gör 700 mål, det är en enorm prestation. Jag är verkligen glad för hans skull. Han fick vänta på det här målet men jag är säker på att det kommer fler nu, säger Uniteds tränare Erik Ten Hag om Ronaldo enligt Reuters.

Ronaldo nådde den här milstolpen på 943 klubblagsmatcher. Hans enastående saldo är 144 mål för United, 101 för Juventus, 450 för Real Madrid och 5 för Sporting Lissabon.

– Det är svårt att räkna alla hans mål eftersom det känns som att han slår ett nytt rekord varje vecka. Jag är glad för hans skull, han har jobbat hårt för att få det här målet, säger Bruno Fernandes.

Ronaldo fick chansen då Anthony Martial klev av skadad och gav sin tränare svar på tal.

– Utpräglade målskyttar behöver mål för att hitta känslan, och när det sker blir allt lättare. Det kommer att ske för honom också, säger Ten Hag.

Segern var Uniteds femte på de sex senaste matcherna och Ten Hag var nöjd med hur spelarna reagerade efter den stora derbyförlusten förra helgen.

– Kritik är normalt om man förlorar en stor match, men man måste hantera det och lära sig. Det gjorde vi. Vi höll oss också lugna då vi hamnade i underläge i den här matchen, vi spelade enligt vår plan och gjorde jobbet, säger han.

Diskussion om artikeln