Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Många vill vara med och tävla om att få distansjobba i Raseborg

En man som sitter vid ett skrivbord på en gräsmatta i Billnäs bruk.
Bildtext Billnäs bruk är ett av de tre ställen där den lyckliga vinnaren i Raseborgs tävling kan distansjobba.
Bild: Raseborgs stad

Flera hundra personer har nappat på möjligheten att få ett distanskontor för några dagar i Raseborg. Staden hoppas att det leder till nya invånare.

Raseborgs stad söker efter personer som i några dagars tid vill testa på att jobba på distans från Raseborg.

Den tvåspråkiga tävlingen Landskapskontoret rullar på i både sociala och digitala medier och den har skapat ett stort intresse. Förhoppningen är att tävlingen lockar upp till 500 deltagare, säger stadens marknadsföringskoordinator Martina Rosenqvist.

– Vi tycker att Raseborg har mycket fina ställen och tjänster att erbjuda åt folk som behöver ett miljöombyte och vila sitt sinne från ett dammigt och tråkigt kontor, säger hon.

Många vill byta sitt dammiga stadskontor mot distansjobb i Raseborg

11:55

Tävlingen tar slut den 20 oktober. Staden kommer sedan att dra lott om vilka tre personer som får ett distanskontor för två till fem vardagar.

Meningen är att man också ska ha en möjlighet att bekanta sig med Raseborg.

– Man ska inte bara jobba utan också uppleva Raseborg på sin fritid. Raseborg är så mycket mer än en sommarstad, säger Rosenqvist.

Förhoppningen är att tävlingen ska locka flera människor att bosätta sig i Raseborg. Om det visar sig att marknadsföringskampanjen är lyckad kan staden vidareutveckla konceptet.

Diskussion om artikeln