Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländarna i huvudrollerna då Carolina vann – Raanta gjorde matchavgörande räddning i slutsekunderna: ”Det var lite kaotiskt”

Antti Raanta räddar ett skott mot San Jose.
Bild: Lehtikuva

Antti Raanta fick stå som segrare i sin första match för säsongen i Carolina. Målvakten stoppade 17 puckar då Carolina besegrade San José med 2–1. Sebastian Aho satte in segermålet då drygt två minuter återstod.

Frederik Andersen spelade i Carolinas premiär men då laget åkte över till San José för att möta Sharks fick Antti Raanta förtroendet mellan stolparna. Och Raanta gjorde en bra insats i sin säsongsdebut.

På slutet tryckte San José på för en kvittering men Raanta stod pall. Tomas Hertl var nära då några sekunder återstod men Raanta gjorde en matchavgörande räddning.

– Det var lite kaotiskt på slutet. Jag försökte bara hålla ner benskydden i isen och inte släppa in pucken. Jag hade kanske också lite tur, men jag lyckades stoppa pucken. Det var skönt att höra slutsignalen, säger Raanta efter segern.

För Raanta var det viktigt att få säsongens första match undanstökad.

– Det fanns en del saker som man måste jobba på och förstå hur man ska göra det annorlunda. Vi gjorde en bra match i 60 minuter. Vi försvarade också bra på slutet, säger han.

Aho gjorde segermålet

Carolina avgjorde matchen då drygt två minuter återstod att spela. Sebastian Aho styrde in Brett Pesces skott.

– Pesce tittade upp en extra gång och slog en perfekt passning. Aho är framför en motståndare och kan styra in pucken. Vi fick det vi förtjänade i den här matchen, säger Carolinas tränare Rod Brind´Amour.

Sebastian Aho iski ratkaisumaalin - Spela upp på Arenan

För Brent Burns var nattens match speciell. Han gjorde elva säsonger i San José men bytte till Carolina i somras. Nu var han tillbaka i sin gamla hemmaarena.

– Jag visste att det skulle bli tufft. Det har varit en konstig dag, bara att komma in och träffa alla säkerhetsvakter och allt det där. Man försöker läsa av deras ansiktsuttryck och man ger dem ett leende.

– Det var fint att träffa alla människor som betytt så mycket för mig och min familj under elva år men det var konstigt att spela. Samtidigt var det skönt att få det gjort, säger han.

Resultat:

Columbus–Tampa Bay 2–5

Detroit–Montreal 3–0
DET: Ville Husso 29/29 räddningar
DET: Olli Määttä 1+0, +2, 22.39

Winnipeg–NY Rangers 4–1
WPG: Saku Mäenalanen 0+1, +1, 8.50
NYR: Kaapo Kakko 0+0, -1, 17.13

San José–Carolina 1–2
CAR: Sebastian Aho 1+0, +/-0, 18.05
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +1, 16.30
CAR: Teuvo Teräväinen 0+1, +1, 17.47
CAR: Antti Raanta 17/18 räddningar

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln