Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Här stirrar Robert Helenius Deontay Wilder i ögonen inför superfajten – finländaren sprudlar av självförtroende: ”Har en bra känsla”

Från 2022
Här möts Deontay Wilders och Robert Helenius blickar - Spela upp på Arenan

Robert Helenius livs match är här. Vartefter den efterlängtade bataljen närmat sig tyck motståndaren Deontay Wilder ha blivit allvarsammare.

Superstjärnan Deontay Wilders matchvikt stannade på 97 kilogram. Robert Helenius resultat i invägningen var 114 kilo.

– En mycket bra vikt, menar finländaren för Yle.

Viktmässigt tycker sig Helenius ha en fördel.

– Han (Wilder) är ganska snabb. Det syns säkert i ett par ronder, men därefter börjar min vikt ge fördelar.

Nattens superfajt är vattendelarnas vattendelare för Borgåsonen. En seger ska enligt all logik ta honom nära en titelmatch – en förlust kan vara ödesdiger för 38-åringen.

Bra känsla

Helenius match mot gamla träningskamraten Wilder är huvudpunkten under galan i Brooklyn i New York. Matchen väntas komma igång kring sjutiden på söndagsmorgonen finsk tid.

Under invägningen var Helenius på gott humör. Rentav så bra humör att självförtroendet bara lyste fram ur ålänningens leende.

– Jag har haft en bra känsla under de senaste två dagarna, medger Helenius.

Presskonferens inför matchen mellan Deontay Wilder och Robert Helenius.
Bild: Jari Kärkkäinen / Yle

Välbekante Wilder var WBC-mästare i tungviktsklassen under åren 2015-2020. Han försvarade bältet i tio matcher, tills Tyson Fury blev för svår.

Nu stod världsstjärnan och stirrade Robert Helenius i ögonen inför helgens fajt. För finländaren var det ingen stor grej att det var en tidigare träningskamraten som han hade blicken i.

– En match är alltid en match. Han verkade åtminstone vara mer allvarlig än dagen innan. På torsdagen verkade han inte riktigt veta hur han skulle se på mig.

Helenius och Wilders matchstatistik
Bildtext Robert Helenius och Deontay Wilders matchstatistik.

Har ett band

Visst har Wilder en stor respekt för sin motståndare. Men den stora förhandsfavoriten påminner att alla har sina egna mål.

– Med vissa boxare får man en vänskaplig relation, med andra är det inte så. Efter att vi sparrat ihop så mycket som vi gjort så har det uppstått ett band mellan oss, menar Wilder.

Amerikanen gav ett aningen osäkert intryck på det sista evenemanget före matchen. 36-årige Wilder undvek först Helenius blick.

– Det tror jag är ett bra tecken, konstaterar ”Nordic Nightmare”.

Diskussion om artikeln